İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ANLAM DOLU “ERENKÖY DİRENİŞÇİLERİ” ETKİNLİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ANLAM DOLU “ERENKÖY DİRENİŞÇİLERİ” ETKİNLİĞİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi’nin Erenköy Mücahitleri Derneği ile düzenlediği anlam dolu “Erenköy Direnişçileri” etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan yaptı.


GAÜ İletişim Fakültesi ve Erenköy Mücahitleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Kuzey Kıbrıs’ın şanlı “Erenköy Direnişçileri” unutulmazken, “Erenköy Direnişçileri” hakkında bilgiler verildi.


GAÜ Milenyum Kongre Salonunda düzenlenen etkinlikte, konukların “Erenköy Direnişi” hakkındaki açıklamaları katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenirken, GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan “Erenköy Direnişçileri” etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Terkan; “Bizler, öğrencilerimize teorik ve pratik olarak vermiş olduğumuz eğitime ilaveten, siz çok kıymetli konuklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu tip ve buna benzer etkinliklere de son derece önem veriyoruz. Değerli konuklarımızın bizlerle tarihimizde yer alan şanlı “Erenköy Direnişi” ne dair deneyimlerini, yaşanmışlıklarını aktararak tarihimize ışık tutacakları inancındayım. Kıymetli konuklarımızın GAÜ çatısı altında bizlere aktaracakları bilginin, tarihimizi aydınlatması açısından önemli olacağının farkındayız. Kısaca belirtmek isterim ki; yeni akademik dönemimizde, tarihimizde çok önemli bir yeri olan ‘Erenköy Direnişine’ daha çok zaman ayırıp detaylı bilgiler ve belgeler göreceğiz. Bu bilgiler ve belgeler tarihimize ışık tutmakla birlikte geleceğimize de ışık olarak yansıyacaktır diye düşünüyorum. Tüm kıymetli konuklara ve tüm kıymetli katılımcılara tekrardan Girne Amerikan Üniversitesi’ne hoş geldiniz diyor, organizasyonda emeği geçen herkese fakültemiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.