İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

DERVİŞ ZAİM’İN; RÜYA’SI, “GÖRÜLÜYOR”

DERVİŞ ZAİM’İN; RÜYA’SI, “GÖRÜLÜYOR”

Girne Amerikan Üniversitesi,  İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Derviş Zaim’in, senaryosunu yazıp, yönettiği son filmi “Rüya”, festivaller sürecinin tamamlanmasının ardından, ülkemiz sinemalarında da gösterime giriyor. Filmin; ‘Kıbrıs Galası’ da önceki günlerde, geniş bir davetli katılımı ile gerçekleşmişti.


Kıbrıs asıllı olan Derviş Zaim, “Rüya”da;  ‘mimari sanatını’,  genç bir kadın gözünden anlatıyor. Başlıca rollerde; Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu,  İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık, Nadi Güler, Zafer Altun gibi başarılı oyuncuların yer aldığı film, aynı zamanda; ‘Kıbrıslı’ yönetmenin  9’uncu uzun metrajlı filmi olma özelliğini  de taşıyor.


“Rüya”; ünlü yönetmen Zaim’in; kendi deyimleri  ile, “doğa üzerine  yaptığım filmler ile,  geleneksel sanatlardan yararlanarak yaptığım  filmlerin kesişme noktasında yer alan; ve bu kez, mimari ile  ilgili olan bir kadın filmi.”