İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İletişim Fakültesi Yılsonu Projelerini Sundu

GAÜ İletişim Fakültesi Yılsonu Projelerini Sundu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi 2015-2016 akademik yılı içerisinde öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu projelerin sergilendiği yıl sonu etkinliği düzenledi.


 


Etkinliğe GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ümmü Altan Bayraktar, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğu fotoğraf, film, ropörtaj, haber, reklam, atölye çalışmalarının sunduğu etkinlik yoğun katılım ile gerçekleşti.


 


GAÜ İletişim Fakültesi Yıl Sonu Etkinliğinde konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Büyük Önder Atatürk’ün geleceği öğrencilere ve gençlere  emanet ettiğini söyledi. Öztürk, basının, 4. büyük ve gerekli olan bir güç olduğunu belirterek, iletişim fakültesi öğrencilerinin de onların mensupları veya temsilcileri olarak bu görevi üstleneceklerini bildirdi. Öztürk Konuşmasının devamda ise şunları söyledi:


 


“Yaptığınız çalışmalar beni hep etkilemiştir. Sosyal sorumluluğun bilincinde olmanız bizim yine geleceğimizde size olan güvenimizi arttırmaktadır. Bu başarıya katkı koyan tüm akademisyenlere saygıyla teşekkür ediyorum. Artık finale gidiyoruz. İletişim, üniversitemiz için de çok önemlidir ve bu bağlamda iletişimin artmasına da katkılarınız olacaktır. Özellikle mezun olacak arkadaşlarımıza candan başarılar dilerim. GAÜ büyük ailesindeki iletişimin samimi, saygı ve güven dolu olmasında da katkılarınızı bekliyorum.” dedi.


 


Proje sunumları öncesinde konuşma yapan GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ümmü Altan Bayraktar, öğrencilerin bir yıl boyunca akademisyenlerin gözetiminde çok güzel işlere imza attığını belirterek, GAÜ İletişim Fakültesi’nin temel misyonu gereği çekirdek ve temel iletişim becerilerine sahip, bu becerileri çoklu ortamlara taşıyabilen, mesleki pratiklerinde; kamu yararını gözeten sosyal ve mesleki hakların bilincinde öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi. Bayraktar açıklamasının devamında İletişim Fakültesi öğrencilerin teorik bilgilerin yanında pratikte de etkin birer öğrenci olarak yetişmelerine önem verdiklerini ve mezuniyet sonrasında kendilerine referans sağlayacak çalışmaların akademisyenler gözetiminde gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Bayraktar ayrıca fakültenin GAÜ Medya Koordinatörlüğü ile de ortak çalışmalara imza atıyor olmasının,  öğrenciler adına çok önemli olduğunu dile getirdi.


 


Bayraktar’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren GAÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi ve Medya Koordinatörlüğü Televizyon Sorumlusu Timur Cengiz ise, Radyo,Televizyon ve Sinema öğrencilerinin uygulama ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar konusundaki arayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti. Öğrencilerin yıl boyunca gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların ilerisi adına ümit verici olduğunu kaydeden Cengiz, daha iyisinin her zaman yapılabileceği vizyonu ile projeleri daha ileri taşıma noktasında amaçlarının en iyiyi bulmak olduğunu kaydetti. Cengiz ayrıcca, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ile birlikte gerek öğrencileri gerekse de üniversiteyi en iyi temsiliyet noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.


 


GAÜ Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen ise akademik yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları “Lefkoşa Arabahmet- Hayat Çocuklar İle Renkli” sosyal sorumluluk projesi ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:


 


“Projemiz 19. Haftasını geride bıraktı. Geçtiğimiz dönem Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin kişisel satış ve tanıtım dersleri kapsamında başlamış olan bir projeydi. Tamamiyle öğrencilerimizin işbirliği ve desteğiyle hayata geçen ve her hafta devam eden düzenli bir projeydi. Her geçtiğimiz hafta eğitici, öğretici faaliyetlerin yer aldığı, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin de desteğiyle devamlılığı olan güzel bir proje oldu. Bu projeye katkı koyan öğrencilerin gerçekten yapmış olduğum gözlemler neticesinde tüm yürekleriyle, maddi manevi her anlamda projeye gönül verdikleri için, beni yarı yolda bırakmadıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Çok iyi hatırlıyorum, bu projeye başlarken bir gönül işi olduğunu, buna tamamen gönlümüzü vereceksek yola başlayalım demiştik ve gerçekten bunun üzerinde bir performans gösterdiler.” dedi.


 


GAÜ İletişim Fakültesi akademisyenlerinden Nimet Harmancı ise öğrencileri ile birlikte ortaya koymuş oldukları “Askıda Ne Var” projesi hakkında açıklamada bulunarak, proje detayları hakkında bilgi verdi. Harmancı, projeye başlarken öğrenciler ile bu noktada başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.