İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Kampüs Röportajları Gerçekleştirdi

GAÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Kampüs Röportajları Gerçekleştirdi

Gerçekleştirilen röportajlarda öğrenciler, basın özgürlüğünün; toplumlar içerisinde ki kaosun  oradan kalkması ve gerçek bilgiye ulaşmanın herkesin hakkı olduğu için olması gerektiğini söylediler. Günümüzde bazı toplumlarda basının özgür davranabildiği, ancak bir diğer taraftan da, özgürlüğü kısıtlanmış basının da olduğu gerçeği vurgulandı. Basının özgür ve tarafsız olması gerektiğine değinen öğrenciler, haberlerin yanlı olarak filitrelenmeden, gerçekeleri yansıtacak şekilde kamuoyu ile paylaşılması, kişi, kurum ve kuruluşların, medya kuruluşlarına baskı uygulamadan ve gerçekliğin gözardı edilmeden oluşturulan doğru haberler almak istediklerini ifade ettiler.  


 


Öğrenciler ile yapılan röportajda ise;


 


“Ülkemizde basın çok özgür değildir. Taraflı basını desteklemiyoruz. Buna hükümetin bir çare bulması gerekir. KKTC’deki basının da özgürlüğü yeteri kadar olduğunu düşünüyorum. “


 


“Özgürlüğü her ortamda kullanmamız gerekir. Gerek dünya da gerek basında özgürlük olmadan hiçbir şey olmuyor. Basın belirli güçler tarafından manipüle etmek amaçlı olarak kullanılıyor. Şu an için özgür bir basın vardır diyemeyiz. Tarafsız bir yayın bulmak imkansız derecede az. “


 


“Aslına bakacak olursak dünya da özgür basın vardır. Fakat bizim ülkemizde basın özgürlüğü olduğuna inanmıyorum. Hep bir kısıtlama oluyor. Kıbrıs için biraz daha özgür olduğunu düşünüyorum.”


 


“Kişisel olarak özgür olarak görülsede şirket anlamında birçok görüş olduğu için bu özgürlükte kısıtlamaya neden oluyor. Dünya basın günü doğruluklarla kutlu olsun”


 


“Basın özgürlüğü hakkında bir şeyden söz etmek mümkün değil. Özel kuruluş patronları ve devlet büyüklerinin baskıları yüzünden basının özgürlüğünden söz edemeyiz. Umarım daha iyi olur.”


 


“Dünyadaki basın özgürlüğüne devletlerin baskılarıyla bazı kesimler hareket ediyor bazıları da özgür. Çok ufak bir kesim dünyadaki olayları özgürce anlatmak istese de bazıları yine anlatmakta zorluk yaşıyor.”


 


“Dünya basın özgürlüğü önemli bir konu. Dünyadaki her şeyi basını takip ederek öğreniyoruz.  Basın özgürlüğü önemli bir olaydır bizim için. Fakat Basın özgür bırakılmıyor. KKTC’de de tam özgür diyemeyiz dünyadaki sorunlarla aynı sorunlar burada da vardır.”