SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HEMŞİRELİK VE EBELİK ÖĞRENCİLERİ STAJLARI İLE EĞİTİMLERİNİ PERÇİNLİYORLAR

GAÜ HEMŞİRELİK VE EBELİK ÖĞRENCİLERİ STAJLARI İLE EĞİTİMLERİNİ PERÇİNLİYORLAR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde öğrenim gören Hemşirelik ve Ebelik  ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, okullarında aldıkları alanları ile ilgili teorik bilgiler, hemşirelik ve ebelik laboratuarlarında aldıkları uygulamalı dersler ve stajlar ile dünya standartlarında eğitim alıyor.


 GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, Hemşirelik ve Ebelik bölümleri ile igili yaptığı açıklamasında, bünyelerinde bulunan laboratuarlarda öğrencilerin, maketler  üzerinde bire bir uygulama eğitimleri aldıklarını ve hastane ve hasta ortamına hazırlandıklarını söyledi.


 Avcı açıklamasının devamında;


“Öğrencilerimiz okuldaki derslere paralel olarak pratik uygulamaları için Sağlık Bakanlığımızın sağladığı olanak ve izinler ile Sağlık Bakanlığına bağlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi ile Girne Akçiçek Hastanesinde staj eğitimi almaktadırlar. GAÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Sütcü başkanlığındaki akademisyenlerin önderliğinde hemşirelik ve ebelik toplam 250 öğrencimiz hastanelerimizin ilgili servislerinde, polikliniklerde, hastane ortamında çalışmaları yaşamak, uygulamaları izlemek, hastalarla birebir karşılıklı bulunarak eğitimlerini perçinleştirerek hasta ve hastane ortamında en verimli şekilde çalışmaya hazırlanmaktadırlar.


 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’de de Türkiye Cumhuriyetin’de de hastanelerde hemşire ve ebe ihtiyacının devamlı bulunması nedeni ile okulumuzdan mezun hemşire ve ebelerimiz, mezuniyetten kısa bir süre sonra her iki ülkede hastanelerde iş hayatına atılabilmektedirler” dedi.