EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GELECEĞİMİZİ KÜÇÜK’E BORÇLUYUZ

GELECEĞİMİZİ KÜÇÜK’E BORÇLUYUZ


Girne Amerikan Üniversitesi akademisyenleri lider Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 39’ncu yıl dönümünde andı.

 

Dr Fazıl Küçük’e çok şey borçlu olduğumuzu kaydeden, GAU COO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, “Dr. Fazıl Küçük’ün başlatmış olduğu hareket bizi Cumhuriyet’e taşıdı. Bugün bu adada özgürce yaşayabilmemizin kıvılcımını başlatan liderimiz Dr. Fazıl Küçük’tür. Unutmadık, unutmayacağız” mesajını verdi.

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Umay Türkeş Günay, ise Dr. Küçük’ün Atatürk ilkelerini ve liderliğini benimsemiş bir lider olduğuna dikkat çekerek, “Dr Fazıl Küçük’ü değerIendirirken Atatürk öğretisini, liderliğini ve yaptığı tüm hizmetleri içselleştirmiş bir fikir adamı olduğunu gözden kaçırmamak lazım. Kıbrıs’taki tehlikeleri en erken fark eden ve toprağına ve kimliğine sahip çıkma çalışmalarını başlayan liderlerden biridir” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekanı Doç Dr. Neriman Saygılı ise  “Dr. Fazıl Küçük,  öyle bir cesaret gösterdi ki hem Rumlarla mücadele etti hem de halkını motive etmek için Bayrak Radyo’nun kurulmasını sağladı. Bu halkı çok seven, geleceği görebilen, anavatanını seven bir liderdi. Bugün özgürce hayatımızı devam ettirebiliyorsak bunu liderlerimize borçluyuz” şeklinde konuştu.