İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

FERHAT ATİK, “YARATICI YAZARLIK DERSİNE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

FERHAT ATİK, “YARATICI YAZARLIK DERSİNE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ferhat Atik, Yaratıcı Yazarlık konusunda açıklamada bulundu.


Atik, “Yaratıcı Yazarlık Özellikle Son Zamanlarda, Adından Çok Sık Bahsedilen Bir Kavram Halini Aldı.”


Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ferhat Atik, yaratıcı yazarlık ile ilgili yaptığı açıklamasında, son dönemlerde bu konunun sıkça gündeme geldiğine değinerek, üniversitelerde bu dersin verilmesinin önemine değindi. Atik açıklamasının devamında ise şunları söyledi;


Yaratıcı" target="_blank">http://www.kitapdostlari.net/yaratici-yazarlik-dersleri-ve-kitap-tanitimlari/">Yaratıcı yazarlık özellikle son zamanlarda, adından çok sık bahsedilen bir kavram halini aldı.Genel anlamıyla yaratıcı yazarlık, pratik olarak var olmayan ancak var olması muhtemel bir durum ya da olay üzerine, tamamen özgün bir kurgusal yapı ve üslup ile yazmaktır. Kısacası, size ait olan yeni bir şey olmasıdır. Yaratıcı yazarlık aslında yazarlığı yaratıcı olan olmayan gibi çeşitli şekillere sokmayı ben bir yazar olarak pek sevmem. Ama şunu söylemek gerekirse, aslında yazılabilenin yeni dönemdeki yaratıcılığını; insanları hayallerinin sondajına inmek üzere çalışıyoruz. Yani öğrencinin hayallerini yazıya dökebilecek bir performans sağlamları için yaratıcı yazarlık dersine büyük ihtiyaç var. Başta iletişim fakülteleri olmak üzere, hemen hemen her bölümünde bu ders veriliyor. Çünkü derslerde  de hep anlatıyoruz; sözcüksüz hiçbir sey olmuyor hayatta. Son olarak ben hep şunu söylerim; “Sözcükler olmadan insanlar yalnız bile kalamaz. Hayal edemez, yaşayamaz ve nefes alamaz. Sözcükler aklın esasıdır.” dedi.