İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, "CUMHURİYET" MESAJINI; ETKİNLİĞİ İLE VERDİ.

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, "CUMHURİYET" MESAJINI; ETKİNLİĞİ İLE VERDİ.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi; Türkiye Cumhuriyeti`nin 94`üncü Kuruluş Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinliğinde, "Faziletimiz; Cumhuriyetimiz`dir." mesajını verdi.


Millenium Senato Kongre Salonu`nda, yüksek sayıda bir katılım ile gerçekleştirilen tören ve bağlı etkinliğin açılış konuşmasında;  GAÜ İletişim Fakültesi`nin Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan;          " Türkiye Cumhuriyeti`nin 94`üncü Kuruluş Yıldönümü`nde;  öğrenci-akademisyen birlikteliğinin en güzel buluşmalarından birini, bu etkinlik vesilesiyle yaşıyoruz. Dünya Tarihi`nde; Bağımsızlık savaşlarının, en yüksek örneklerinden biri olan Anadolu `Kurtuluş Savaşı`  ardından cumhuriyet rejiminin tesis edilmesi ile sonuçlanan ve yakın tarihimizin en önemli olayının adı;  Kıbrıs Adası`nda  da `Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşudur. Bu anlamda, Türk Dünyası için; `Faziletimiz, Cumhuriyetimiz`dir." ifadelerini kullandı.


Fakülte rehberliğinde; Halkla İlişkiler Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Türkoloji Kulübü, Tiyatro Kulübü ve Müzik Kulübü`nün bir araya gelerek; oluşturduğu müzik, şiir ve dramatizisyonlar ile  Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri`nin; etkinlikte gösterime ilk kez sundukları, "Miras" adlı kısa filmde yoğun olarak;  "Atatürk" ve "Kurtuluş Savaşı" ile  "Cumhuriyet" temaları işlendi.


Etkinlikte, GAÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Umay Türkeş  ile Prof. Dr. Yavuz Demir de birer konuşma ile Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşu ile ilgili olarak; `öncesi ve sonrası değerlendirmeleri`nde  bulundu.