İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İletişim Fakültesi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” İçin Kendi Bakış Açısını Ortaya Koydu

GAÜ İletişim Fakültesi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” İçin Kendi Bakış Açısını Ortaya Koydu

GAÜ İletişim Fakültesi Akademik kadrosu ve fakülte öğrencileri tarafından düzenlenen ve kendi bakış açılarını ortaya koydukları etkinlik kapsamında, Kadın Yaşarken”  konulu fotoğraf sergisi yanında, film gösterimi ve lirik dans gösterisi gerçekleştirildi.


 


GAÜ Techno Park fuaye ve sergi alanında gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekan Vekili  Dr. Ümmü Altan Bayraktar şunları söyledi;


 


“8 Mart Dünya Kadınlar günü tüm dünya`da kutlanan birleşmiş milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Dünya`da ve ülkemizde 8 Mart dünya kadınlar günü için birçok etkinlik düzenleniyor. Bu çerçevede GAÜ İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimiz çok güzel çalışmalar yaptılar. Kadın hakları kadının insani haklarıdır ve özellikle 1995 Pekin eylem platformunda da belirlenen 12 kritik alandan biri olan medya ve kadın konusu çok önemlidir. Toplumsal cinsiyet mücadelesinde medya`nın çok önemli bir rolü vardır. Geleceğin medya çalışanları olarak iletişim fakültesi öğrencilerimizin bu önemli güne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


 


Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Feriha Dikmen , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile ve sergi açılışına göstermiş olduğu katkılar sebebi ile Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel’e teşekkür çiçeğini İletişim Fakültesi adına takdim etti.


 


Cemile Esenyel , İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili gerçekleştirmiş oldukları organizasyon ve anlamlı etkinlik adına teşekkür ederek , fotoğrafları çok başarılı bulduğunu kaydetti. Öğrencilerin hazırlamış olduğu lirik dans gösterisi ile de İletişim Fakültesinin farklı bir bakış açısını ortaya koyduğunu kaydenen Esenyel , konuşmasının devamında , gerek sosyal sorumluluk projeleri , gerekse de farklı bir vizyon koyarak öğrencilerin pratik çalışmalarını büyük bir takdir ile izlediğini kaydetti.Esenyel ayrıca ,İletişim Fakültesi öğrencilerinin çekmiş olduğu kısa film ile ilgili de öğrencileri tebrik etti.


 


Açılış konuşmasının ardından konuşma yapan İletişim Fakültesi Akademisyenlerinden Yrd. Doç.Dr.Naide Berberoğlu, İletişim Fakültesi öğrencileri ile birlikte hazırlamış oldukları 8 mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri hakkında konuşma gerçekleştirerek, emeği geçen tüm öğrencilere ve akademisyenlere teşekkürlerini sundu.


 


Konuşmaların ardından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadın Yaşarken” konulu fotoğraf sergisinin açılışını; GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı  Cemile Esenyel, Rektör Prof.Dr. Kutsal Öztürk, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar,  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Oğuz Karakartal ile akademisyenler gerçekleştirdi. 


 


Açılışın ardından İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından çekilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili ‘Kadın Gülmelidir’adlı kısa filmi izleyicilere gösterildi.Sosyal medya üzerinden de paylaşımı yapılan film , büyük beğeni topladı.