İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

LSOK Yoksul Çocuklara Yeni Bir Umut

LSOK Yoksul Çocuklara Yeni Bir Umut

K.K.T.C’de Örnek Bir Yardım Kurumu LSOK (Little Society of Kyrenia)


 


Girne Küçük Çocuklar Cemiyeti


 


Toplumların gelecek aday nesilleri kuşkusuz çocuklardır. Sağlıklı çocuklar, bakımlı çocuklar, eğitimli çocuklar söz konusu nesillerin örnek elemanları olacaktır. Anne ve babaların himayesinde gelişen çocukların elde ettiği eğitim her zaman için yeterli değildir. Çocukların daha genel bir kültürle geliştirilmesi ideal bir gerekçedir. Bu çocuklar içerisinde çocuk haklarını yeterince paylaşabilecek hakları engellilik nedeniyle elde edemeyen çocuklar toplumsal anlamda kurulan LSOK gibi yardım kurumlarının ilgi odağı olmaları onları pozitif yönde topluma kazandırmada önemli faktörler olarak kabul edilmelidir. K.K.T.C’de  tescili kabul edilen ve İngiltere’de de benzeri olan yardım kurumunun kurucusu ve lideri olan John Graham başkanlığında ve yardımcısı Mary Watson’un desteğiyle uzun süreden beri eğitime dönük yaşta olan ihtiyaçlı çocukları rehabilite etmede önemli katkıları bulunmuş ve bulunmaya da devam edecektir. Söz konusu hayır kurumunun K.K.T.C’de yer alması ve kurucu başkan ve yardımcısının katkıları son derce takdir-i şayandır.


 


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Basın-Yayın Bölümü öğretim görevlisi Dr. Ümmü Altan Bayraktar söz konusu yardım kurumunun Kurucu Başkanı Sn. John Graham’la iletişim kurarak GAÜ’nin bu yılki teması olan insan hakları ve çocuk hakları ile ilintili olarak çocuk hakları, eğitim, yardımlaşma ve rehabilitasyon konularında LSOK’nın aktif çalışmalarından yola çıkarak toplumsal farkındalık yaratma adına kendileriyle bir röportaj gerçekleştirmiştir.


 


3 yıl önce kurulan ve Mayıs 2015’te Bakanlar Kurulu kararı ile Girne Küçük Çocuklar Cemiyeti adıyla K.K.T.C’de tescili kabul ve kayıt edilen yardım kurumunun kuruluş amacı K.K.T.C’deki yoksul, ihtiyaçlı ve yetenekli, sosyal bakımdan bir güvencesi olmayan, dezavantajlı çocuklara yardım etmektir. Emekli İngiliz İş Adamı kurucu başkanı John Graham ve yardımcısı Mary Watson olmak üzere 2 üyeden oluşan yardım kurumu kuruluşundan bu zamana kadar ihtiyaçlı çocukların becerilerini ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Bu çerçevede özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara yönelik okullar, devlet okulları, çeşitli hayır kurumları ve diğer yerel kuruluşlar olmak üzere büyük miktarlarda bağışlarda bulunmuş ve bulunmaktadır.


 


İngiltere’de de ‘The Little Society’ adlı benzeri bir yardım kurumuna sahip olan kurucu başkan Graham, bu kuruluşun amaçlarını hedef alarak, yardım almaya hak kazanan ve doğru olanı desteklemek prensibiyle esas vurgunun çocuklar ve çocuklar için amaçlanan hedefler olduğunu ifade ederken; ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımız için paha biçilmez katkılar sağlamaktadır.


 


Dr Ümmü Altan Bayraktar’ın ‘Neden K.K.T.C?’ sorusuna yılın 6 ayını K.K.T.C’de geçirdiğini ve buradaki çocukların ihtiyaç durumlarının İngiltere’den çok daha fazla olduğunu  belirtirken, çocuklar için ingilizce, sanat, müzik ve spor alanlarında eğitim verecek gönüllülerin katkı yapmasını arzuladıklarını belirtti.