EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM

GAÜ AKADEMİSYENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Arslan tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Yüksek Okulu eğitimcilerine “Sağlık Eğiticilerinin Eğitimi” konulu seminer düzenlendi.


GAÜ Milenyum binasından gerçekleştirilen seminere GAÜ Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Başustaoğlu ile akademisyenler katılım gösterdi.


“Sağlık Eğiticilerinin Eğitimi” konulu seminerde; Power Point sunusu hazırlama becerileri, Ölçme teknikleri, çoktan seçmeli testlerin özellikleri, çoktan seçmeli test sorusu ve soru bataryası hazırlama becerileri anlatıldı.


Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, “Günümüzde ortaya çıkan gelişmeler ve koşullar bireyden beklenen nitelikler her geçen gün biraz daha artmaktadır. Özellikle insan ilişkilerinin ve iletişimin ön plana çıktığı alanlarda daha da önem arz etmektedir. İletişim kurabilmek insanoğlunun sahip olduğu en önemli yeteneklerden biridir. İnsanlar sizi ve düşüncelerinizi iletişim kurabilme yeteneğinize göre değerlendirir. Etkili olabilmek bireyin kendisinden beklenen görev ve sorumluluğu ya da performansı en üst düzeyde olmalıdır. Etkili sunum yapabilme özelliği hemen herkesin kazanabileceği ve gerçekleştirebileceği bir niteliktir” dedi.