EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ “HAYELLERİNİ UÇURMAYA VARMISIN?” DEDİ

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ “HAYELLERİNİ UÇURMAYA VARMISIN?” DEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü, “Çocuk Hakları Haftası” bünyesinde düzenledikleri sergi ve uçurtme etkinliği ile fark yarattı.


GAÜ Freedom Binası ve GAÜ Lympic’te gerçekleşen etkinliklerde, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri, hazırladıkları metaryeller ile sergi gerçekleştirdi. Aynı zamanda, GAÜ Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren, The American Nursery School öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdikleri; “Hayellerini Uçurmaya Varmısın?” etkinliği ile renkli görüntülere sahne oldular.


Etkinlikler ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Okulöncesi Öğretmenliği ölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oxana Manolova Yalçın, gerçekleştirdikleri etkinliklerin amacının evrensel olarak kabul edilen çocuk haklarına dikkat çekmek olduğunu belirterek, dünyada insan haklarının ihlali ile birlikte çocuk haklarının ihlalinin de giderek arttığına vurgu yaptı. Yalçın açıklamasının devamında ise şunları belirtti;


“Artan çocuk hakları ihlallerine dur diyebilmek için toplumda farkındalık yaratmak gerekiyor. Bunu özellikle GAÜ Eğitim Fakültesi olarak kendimize görev bildik. Çünkü Okul Öncesi Öğretmeni yetiştiriyoruz, sınıf öğretmeni yetiştiriyoruz. Öğretmenlerin hem çocuklara, hem velilere, hem topluma sergileyeceği örnek davranışlar ile bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Biz bir ekibiz herşeyden önce ve GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü olarak, öğretmenlerle birlikte ve Amerikan Kolejimizle işbirliği içerisinde bu etkinliği gerçekleştirmeyi amaçladık ve buna devam edeceğiz” dedi.

The American Nursery School Öğretmeni Meryem Gülten ise yaptığı açıklamasında,


“The American Nursery School olarak öğrencilerimizle beraber bu etkinliğe katıldık. Böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri içinkendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz çocuklarımıza çocuk haklarını anlatıyoruz ama çocuğun bunu yaşaması gerekiyor ve yaşatmamız gerekiyor. Bu tarz etkinliklerle çocukların farkındalıklarının biraz daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bir haftadır heyecandan uyumuyorlar, “Uçurtmalarımızı uçurucağız, hayallerimizi uçurucaz” diye. Bununla  ilgili resimler çiziliyor sınıflarımızda. Nursery School olarak etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yine her yıl olduğu gibi Girne Amerikan Üniversitesi Çocuk Hakları kapsamında iddialı bir şekilde etkinlikleriyle kendilerini ortaya birkez daha koydular” dedi.

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Necla Göktan ise açıklamasında, GAÜ Okul Öncesi öğrencileri ve The American Nursery School öğrencileri ile birlikte yüz boyayma etkinlikleri ve uçurtma etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, eğlenceli vakitler geçirdiklerini belirtti. Amaçlarının, çocukların çocuk hakları hakkında farkındalık kazanması olduğunu bildiren Göktan, bir haftalık hazırlık süresinin ardından, Freedom binasında öğrenciler ile birlikte hazırlıklar yaptıklarını söyledi. Göktan, 20 Kasım 1989’da ilan edilen “Dünya  Çocuk Hakları Haftası” hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını desteklemeyi amaçladıklarını ifade ederek, anaokulu öğrencilerinin de sergi alanında ki materyalleri görmelerini sağladıklarını söyledi.


Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Ateş ise açıklamasında, ilk hedeflerinin “Çocuklara; çocuk hakları konusunda neler kazandırabilriz?” ve “Bizim yetiştirdiğimiz öğretmenler çocuk hakları konusunda  nasıl bir farkındalık sahibi olabilir” olduğunu belirterek, öğrenciler ve akademisyenler ile birlikte istişare ederek ortaya çıkardıkları fikirleri etkinliğe döştürdüklerini ifade etti. Ateş, bu etkinliği yapmalarının ikinci bir amacının ise, yetiştirdikleri öğretmenlerin çocuk hakları savunucusu olduğunun farkına varmaları olduğunu söyledi.