EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de ‘Türkiye’de Öğretmen Eğitiminin Dünü Bugünü ve Yarını’ Konulu seminer Gerçekleşti

GAÜ’de ‘Türkiye’de Öğretmen Eğitiminin Dünü Bugünü ve Yarını’ Konulu seminer Gerçekleşti

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak GAÜ Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Süleyman Çelenk ve Yrd.Doç.Dr. Özgür Batur katıldı. GAÜ akademik kadrosu ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katılım gösterdiği seminerde Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri günün anlam ve önemi belirten şiir dinletisi gerçekleştirdi.


 


GAÜ Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Süleyman Çelenk gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında şunları söyledi;


 


“ İlköğretim  çağında öğrenci davranışlarında meydana gelebilecek yanlış bir oluşumun ileride onarılma şansı çok zayıf, hatta olanaksızdır. Eğer ilköğretiminiz güçlüyse, orta öğretiminiz de, yüksek öğretiminiz de, temel vatandaşlık özellikleriniz de güçlüdür. Kısaca çocuğun eğitim başlangıcında hata yapmanın bedeli çok ağırdır, ilköğretimin önemi bu noktadan kaynaklanır” diye konuştu.


 


Yrd. Doç. Dr. Özgür Batur ise konuşmasında;


 


“Günümüz dünyasında iyi yetişmiş insan gücünün ülkelerin kalkınmasındaki yeri ve önemi herkes tarafından kabul edilmektedir. Bilimin her alanında nitelikli uzmanların yetiştirilmesi ülkelerin eğitim sistemlerinin vizyonuyla yakından ilgilidir. kalkınma çabalarının başarıya ulaşması için ihtiyaç duyulan sayı ve nitelikte elemanların yetiştirilmesi de eğitim sisteminin en önemli görevidir. Bu sebeple, eğitim sistemlerinin yenileştirme ve geliştirme çalışmaları arasında öğretmen yetiştirme önemli bir yer tutmaktadır. Daha iyi bir gelecek oluşturabilmemiz ve tükettiğimiz oksijenin hakkını verebilmek adına değişimin öncüsü ve uygulayıcısı olma zorunluluğumuz vardır” dedi.