EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Çocuk Hakları Günü GAÜ’de Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanıyor

Dünya Çocuk Hakları Günü GAÜ’de Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Her yıl 20 Kasım\`da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü\`nü bir haftaya yayılan çeşitli etkinliklerle kutluyor. 




Konuyla ilgili GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden yapılan açıklamada, alanlarında uzman, vizyon sahibi ve toplumsal duyarlılığı yüksek öğrenciler yetiştirmeyi kendileirine amaç edinmiş, gerek diğer bölümlerle koordineli çalışarak, gerekse okul dışındaki kurumlara destek vererek ve topluma hizmet vermeye yönelik her yıl çeşitli etkinliklere imza attıkları belirtildi. Bu yıl Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabul edilişinin yirmi altıncı, yürürlüğe girmesinin ise yirmi beşinci yıl dönümünün kutlandığı bildirilen açıklamada, 25. yıl kutlamaları dolayısıyla, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü etkinliklerini bir haftaya yaydığı ifade edildi.


 


16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin ilkinin GAÜ Eğitim Fakültesi Freedom Binasında uygulamaya konulduğu vurgulanan açıklamda, özel ve devlete bağlı okul öncesi kurumlarından bölüme gönderilen ve çocukların gözünden çocuk haklarını anlatan resim sergisinin açılışıda GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.


 


Takip eden etkinlikler kapsamında geçtiğimiz gün, GAÜ Okul Öncesi öğretmenliği bölüm öğrencilerinin atölye çalışmaları ile oluşturduğu materyallerin yine GAÜ Freedom binasında sergilenmeye başladığı ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü\`nde de \`Atlıkarınca\` isimli film gösteriminin ardından \`Çocuk İstismarı\` konusunun çocuk hakları kapsamında irdeleneceği bildirildi. 


 


Yrd. Doç. Dr. Azize Ummanel Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;
“Çocuk Hakları Sözleşmesi 20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sözleşmenin dört temel ilkesi çocuklar arasında ayırım gözetmemeyi, çocuğun yüksek yararını, yaşama ve gelişme hakkını, son olarak da katılım hakkını esas almaktadır. 193 ülkenin taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi Türkiye\`de 1990 yılında kabul edilmiş, 1995 yılında ise yürürlüğe girmiştir. Ülkemizde ise 1996 yılında onaylanarak iç hukukun bir parçası haline gelmiştir” dedi.