SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Küresel Bilim Ailesi, Adalet İçin Bugün Diyor

GAÜ Küresel Bilim Ailesi, Adalet İçin Bugün Diyor

“HİÇ BİR KİŞİ KURUM VE GRUP YÜCE MAHKEME’DEN ÜSTÜN DEĞİLSE; YİM KARARI UYGULANSIN”


 


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Küresel Bilim Ailesi, YİM’in kullanılamaz kararına karşı ilgili üniversite yetkililerinin yasaklı ismi ısrarla kullanmaya devam etmesinin üzerine “Adalet İçin Bugün” sloganı ile bilgilendirme toplantısı düzenliyor.


 


2 Mart 2016 Çarşamba günü saat: 17:00’da GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı  KKTC Ulusal Basını tarafından canlı olarak yayınlanacak.


 


GAÜ Küresel Bilim Ailesi ve konukların bulunacağı bilgilendirme toplantısıyla, “Adalet İçin Bugün” sloganı ile  GAÜ, 50. Yılına doğru ilerlerken sadece KKTC’de değil, dünya tarafından tanınan ve akretide olan, KKTC’nin adını tüm dünyaya taşımış bir kurum olarak hukuk mücadelesine devam ediyor.


 


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ’nün 1985’ten bugüne başarıyla dolu 30 yılı aşkın geçmişi ve geleceğe bakan vizyonuyla, KKTC’nin ilk üniversitesi olmanın onur ve gururunun bilincinde, bu topraklar için, insanlık için hizmet verdikleri belirtildi. Kederde ve sevinçte daima ben değil biz olduklarını ve “ben-sen yok biz varız” inancıyla hareket ettikleri bildirilen açıklamada, Türkiye, KKTC ve dünyada ismini duyurmuş, bir dünya üniversitesi olmanın farkındalığıyla, yıllardır temiz, alnı açık bir akademik ve iş hayatına imza attıkları ifade edildi. Her zaman “hak, hukuk ve devlet” kavramlarının yüceliğine inandıkları, onları baş tacı ettikleri vurgulanan açıklamada, adaleti mülkün; yani devletin temeli saydıkları belirtildi.


 


GAÜ’nün uzun zamandır ve özellikle son aylarda yaşanılan bazı gelişmeler ve hukukun üstünlüğü prensibine aykırı uygulamalar, hukuk tanımaz bir anlayışın artık dayanılmaz bir noktaya geldiği belirtildi. Haklı tepkileirni artık daha geniş platformlarda aramaya, ilgilileri ve kamuoyunu göreve çağırmaya karar verdikleri bildirilen açıklamada, insanlığın içindeki ezeli adalet duygusunun, karanlığı ve haksızlığı yenerek, karanlık isteyenlerin aydınlığın ışığında boğulacağına inandıkları vurgulandı.