SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

YRD. DOÇ. DR. AVCI; "GELECEĞİN SAĞLIK OTORİTELERİNİ YETİŞTİRMENİN ADIYIZ."

YRD. DOÇ. DR. AVCI; "GELECEĞİN SAĞLIK OTORİTELERİNİ YETİŞTİRMENİN ADIYIZ."

Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu; Temel sağlık yaklaşımlarının, vazgeçilmez ihtisas alanları `Hemşirelik ve Ebelik` yüksek eğitimini, kariyer olarak düşünen üniversite adaylarına yönelik bilgilendirmelerine devam ediyor.


GAÜ Rektör Yardımcısı ve Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Mehmet Zeki Avcı, "Hemşirelik Yüksek Okulu"nun; iki ayrı ihtisas içeren hemşirelik ve ebelik bölümleri ile eğitim olanağı sunduğunu belirterek; Nitelikli bir akademik kadro ile geleceğin sağlık otoritelerinin yetiştirilmesindeki yüksek paylarını vurguladı.


Yrd. Doç. Dr. Mehmet Avcı; bir yazılı mesaj yayınlayarak, öğrenci adaylarına örnekler üzerinden bilgilendirmede bulundu. Dr. Avcı, " teorik ve yoğun kapsamlı eğitimlerin yanı sıra gelişmiş laboratuarlarda öğrenim yapıyoruz. Örneğin, ebelik eğitiminin doğum yönergelerinin eksiksiz olarak maket üzerinde de tamamlanmış olması gereklidir. Böylece; bir doğum anında, anne ve bebe simulasyonu oluşturulur. Bu simulasyona, sağlık ekibi de en üst düzeyde operasyonel olarak dahil olur. Zaten; 3`üncü sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz, stajyer olarak kliniklerde girdikleri doğum vakalarında, pratik çalışmalarını gerçekleştirmiş, bilgi sahibi ve başlangıç deneyimlerine sahip olarak hastanelerde görev almaya hazırdırlar. Öğrencilerimizi; en az 40 doğum yaptırmış olarak mezun ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Üniversite eğitimi için sağlık alanlarına tercih yapacak adayların; listelerine ekleyecek kurumların nitel ve nicel özelliklerine yönelik ön araştırmalarını yapmalarını tavsiye eden, GAÜ Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Avcı; " Hemşirelik ve ebelik eğitimi yönündeki adımlarımız ile nitel ve nicel duruşumuzdan eminiz. Öncelikle; İhtisaslı ebelik, artık daha çok rağbet gören bir meslektir. Hastanelerde veya özel doğum kliniklerinde her uzman doktorun yanında olması gereklidir. Dolayısıyla; ihtisaslı ebeler ile bu meslek, daima geleceğin mesleğidir." ifadelerine de yer verdi.


KKTC’de Sağlık Bakanlığı’nın ebelik ihtiyacı duyduğunu, Türkiye’de ise; ebe ihtiyacının gittikçe daha da arttığına dikkat çeken Dr. Avcı, “Öğrencilerimizin iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını zannetmiyorum, ebeler ne kadar deneyimli ve tecrübeli olursa, o kadar çok tercih edilirler. Bu nedenle; farkındalığımız ile öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitiyoruz. Bu yüzden geleceğini garantiye almak isteyen ve sağlık alanında otorite sahibi olmak isteyen tüm üniversite adaylarını, bünyemize davet ediyorum.” şeklinde seslendi.