SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu; "Sağlık bilimleri fakültemizi dikkat ile kurduk, titizlikle büyütüyoruz."

GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu; "Sağlık bilimleri fakültemizi dikkat ile kurduk, titizlikle büyütüyoruz."

Başustaoğlu, meslek olarak tıp alanlarını seçen bireylerin önce insanı sevmesi gerektiğini, insan kavramına değer veren bireylerin bu meslek gruplarını tercih etmesi gerekliliğinin altını da çizdi.


 


Katıldığı bir televizyon programında, yaşamı ve uzmanlık alanları ile ilgili sorulara cevap veren Prof. Dr. Başustaoğlu; " Kadıköy Anadolu Lisesi`nden mezun olduktan sonra, 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi`nden mezun oldum. İlk görev yerlerimden biri de yine Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi`ydi.  Amerika Birleşik Devletleri`nde Duke Üniversitesi Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarları`nda staj tahsili eğitimi aldım ve 2002 yılında Profesörlük kadrosuna atandım. Tıbbi Mikrobiyoloji alanında, yerli yabancı dergilerde 180`nin üzerinde makalem mevcuttur. Ayrıca tıp tarihine de meraklıyım, Mikrobiyoloji ile ilgili yedi kitabım var.Türkiye Bilimler Akademisi`nden 3 defa ödül aldım." şeklinde kendini ifade etti.


 


GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu, uzmanlık alanı mikrobiyoloji ile ilgili olarak da, yaşamın mikroorganizmalar olmadan oluşmasının mümkün olmadığını, anne karnından itibaren de insanoğlunun mikroorganizmalar ile tanıştığını belirtti. Başustaoğlu, " Mikroorganizmalar yaşamımızın bir parçası oluyor vücudumuzdaki hücre sayısından daha fazla mikroorganizma ile tanışıyoruz. Vücudumuzda hücreden daha çok mikroorganizmalar var. Mikroorganizmaların kimisi zararlı, kimisi faydalı. Yaşamımızda bize destek olan mikroorganizmalar var.Özellikle enfeksiyon hastalıkları ile ilgili olan mikroorganizmaların saptanması ve tedavi şekşlleri açısından çok önemli." dedi.


 


"ZOR VE FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK"


 


 Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin 2017 Yılı`nın Şubat Ayı`nda açılması ile ilgili bir soruya da cevap veren Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu, tüm planlamanın o tarihe göre yürütüldüğünü belirterek; "hastanemizin personel alt yapısını da oluşturmaya başladık. Sağlık Bilimleri Fakültemizi kurarken kullanılan tüm istisnai kriterleri kullandığımız gibi, en başından ve dikkatli bir şekilde Üniversite Hastanemizi de kuruyoruz. Tıp Fakültesi Kurucu Dekanımız,  Prof.Dr. Barlas  Naim  Aytaçoğlu  alanında çok iyi. Bunların dışında en büyük avantajımız; hastanede çalışacak personeli kendi bünyemiz içerisinde oluşturacak, olmamızdır" dedi.


 


"Tıp fakültesi ve Sağlık Bilimleri alanlarında eğitim almayı  planlayan bireylerin, ilk önce insanı sevmesi gerekir. İnsanı seven ve değer veren kişiler bu meslekleri seçebilir. Zor ve fedakarlık isteyen bir meslek." sözleri ile üniversite eğitimi için tercih yapacak genç adaylara tıp ve sağlık alanlarının içsel yönünü de hatırlatan GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, dekanı olarak görev yaptığı fakülte ile ilgili olarak ta; " GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, eğitim dili Türkçe olan  Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Ergoterapi Bölümü ve Sağlık Yönetimi Bölümü bulunmaktadır.  Sağlık Meslek Yüksekokulu`ndaki bölümlerimiz ise, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi Teknikerliği, Biyoterapi Teknikerliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım`dır. Ayrıca bu sene Türkiye`de olmayan bir bölüm olan Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon bölümünü de açıyoruz." şeklinde konuştu.


 


İDDİALIYIZ


 


30 Yıllık tecrübesini, GAÜ`yü tercih edecek yeni öğrencilerine de aktarmaktan  mutluluk duyacağını belirten GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, "Öğrencilerimin yoğun ilgisi ile çarşamba seminerleri düzenliyoruz , hatta diğer bölümlerinden öğrenciler de katılım gösteriyorlar. Önümüzdeki 19 Ekim`de Antalya`da `Hemşirelik Kongresi`ne gideceğiz. Kongreye, 6 projeyle katılıyoruz. Ben çok iddialıyım, 6 projeden en az bir tanesi ödül alacaktır.  4. Sınıf öğrencilerimiz ise Amerika Birleşik Devletleri  ile ortak proje geliştiriyor. Bu sene ayrıca öğrencilerimizle hobi oluşturmak için beraber çalışmalar yapmayı da planlıyoruz." diyerek fakülte olarak iddialı olduklarını belirtti.