MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Bölümü, ODTÜ ve Mersin Üniversitesi ile Ortak Tasarım Stüdyoları Ger

Mimarlık Bölümü, ODTÜ ve Mersin Üniversitesi ile Ortak Tasarım Stüdyoları Ger

esi Mimarlık Bölümü akademik işbirlikleri çerçevesinde Bahar 2013-2014 döneminde Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi ile ortak tasarım stüdyoları gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde Mersin Üniversitesi Mimarlık Bölümü üçüncü sınıf stüdyo dersi kapsamında Mart ayında Mersin Üniversitesi'nde bir araya gelen GAÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Hassina Nafa ve Hoda Yazdian eşliğinde 25 öğrenci Mersin'de bulunan arazi çalışmasında bulundu. Dönem boyunca online ve dijital jüriler gerçekleştiren ve Girne Amerikan Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi arasında kurulan canlı bağlantılar ile gerçekleşen derslerin ardından, her iki üniversitenin öğrencileri “Bilim Müzesi ve Merkezi” başlıklı projelerini hazırlayarak, dönem sonu sergisi ve jürisi için Girne Amerikan Üniversitesi'nde bir araya getirildi. Mersin Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Uçar ve Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sarıkaya Levent eşliğinde Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümünde ortak sergi ve jüriye her iki üniversiteden toplam 50 öğrenci katıldı ve çalışmalar öğretim üyeleri tarafından değerlendirildi.

GAÜ Mimarlık Bölümü'nün akademik işbirlikleri çerçevesinde bir diğer ortak tasarım stüdyosu GAÜ ve ODTÜ arasında üçüncü ve dördüncü sınıf mimari tasarım stüdyoları işbirliği oldu. Mart ayında Lefkoşa Surlariçi ve yeşil hat üzerinde çalışmak üzere, 70 öğrenciyle birlikte Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimari tasarım stüdyosu yürütücüleri Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Zeynep Mennan ve Doç. Dr. Lale Özgenel GAÜ ziyaretinde bulundular. Ortak tasarım stüdyosunun jüri değerlendirmeleri için GAÜ mimarlık bölümü tasarım stüdyosu öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri eşliğinde üçüncü sınıf mimarlık bölümü öğrencileri ODTÜ Mimarlık bölümünde biraraya geldiler.

GAÜ ve ODTÜ Öğrencilerinin Surlariçi Projeleri Lefkoşa’da Sergilenecek

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada, GAÜ ve ODTÜ öğrencilerinin Lefkoşa Surlariçi ve yeşil hat üzerinde gerçekleştirdikleri ortak incelemeler sonucunda oluşturulan öneri projelerinin tasarım stüdyoları yürütücüleri tarafından değerlendirdiği belirtildi. Ayrıca, GAÜ ve ODTÜ arasında gerçekleştirilen ortak tasarım stüdyosunun çalışmalarının bir araya getirilerek, Lefkoşa'da sergileneceği bildirildi.