MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İtalya’da Mimarlık Yaz Okulu Düzenliyor

GAÜ İtalya’da Mimarlık Yaz Okulu Düzenliyor

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, OXFORD BROOKES ÜNİVERSİTESİ VE İTALYA MİMARLAR ODASI İŞBİRLİĞİ İLE 3. MİMARLIK YAZ OKULU DÜZENLENİYOR.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi ve İtalya Mimarlar Odasıyla işbirliğinde ikinci uluslararası mimarlık yaz okulunu düzenliyor.

Londra NG Mimarlık, Morola Belediyesi, Supino Agriturizm, Lazio Arkeoloji Derneği, Alcide Servi Enstitüsü, Nova Arcadia, Uluslararası Kent Planlama Derneği, Arkeolojik Peyzaj Tasarlama, Çankaya Üniversitesi ve Frosinone Sanat Akademisi'nin de ortak olarak katılacağı bu yaz okulu 17-24 Ağustos arasında İtalya’nın Supino kentinde gerçekleşecek.

Bu sene ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu’nun ana başlığının, “Olasılıkları Yetiştirmek: Yeniden Kazanmak ve Düşünmek” olduğu ve bu başlık altında başta “kentsel tarım” meselesi olmak üzere daha çevre odaklı ve toplumsal sorunların çözümüne yönelik mimari yaklaşımlar hakkında duyarlılık artırmayı hedeflediği belirtildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamalarda, 7 günlük atölye çalışmalarını içeren yaz okulunda katılımcılar Supino ve Morolo kentlerinde yaşayanlarla yakın işbirliği içerisinde alan çalışmaları ve araştırmaları, haritalama teknikleri, tasarım etüdleri ve sunum yöntemleri üzerinde çalışacakları vurgulanırken, yaz okulu sonucunda elde edilen sonuçlardan Supino ve Morolo Belediyeleri desteğiyle bir sergi oluşturulup, elektronik bir yayın halinde yayınlanacağı belirtildi.

Ayrıca, Mimarlık Yaz Okulu hakkında detaylı bilgi için

http://architecturesummerschool.yolasite.com adresinden bilgi alınabileceği belirtildi.