MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de “Siyah Uçurtmalar” Soma İçin Havalandı

GAÜ’de “Siyah Uçurtmalar” Soma İçin Havalandı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye'nin Manisa iline bağlı Soma İlçesinde meydana gelen maden ocağındaki patlama dolayısıyla hayatını kaybeden maden işçilerini anmak amacıyla GAÜ Milenyum Binası önünde "SİYAH UÇURTMA" anma töreni gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleşen üzücü maden kazası nedeniyle çok üzgün olduklarını belirtti.

Sadri, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Aslıhan Aldış’ın öğrenciler ile birlikte, maden kazasının ardından bu şekilde bir organizasyon gerçekleştirdiğini belirterek, öğrencilerin, siyah renklere boyanmış uçurtmalarla yerin altında gerçekleşen bu büyük faciayı göklere yükselen uçurtmalar ve dileklerle beraber böyle bir şeylerin bir daha olmaması, daha güzel bir ülkede yaşamak ve daha güzel bir dünyada yaşamak umuduyla gerçekleştirdiklerİni belirtti.
Sadri, hep beraber uçun uçurtmaları vefat eden madencilerin anısına göklere yükselttiklerini ve yaralılara acil şifalar dilediklerini söyledi.