Yrd.Doç.Dr. Güven Arıklı, Katıldığı TV Programında Önemli Açıklamalarda Bulundu: GAÜ ...

News

WHAT'S

Yrd.Doç.Dr. Güven Arıklı, Katıldığı TV Programında Önemli Açıklamalarda Bulundu: GAÜ ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Güven Arıklı, katıldığı TV programında çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu, GAÜ’nün yükseköğrenim konusunda en güvenli marka olduğunu vurguladı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2025 yılı vizyonu kapsamında ülkemiz adına yapılan en özel ve kapsamlı yatırımlardan, “Smart Health” projesi konusunda konuşan Arıklı “Girne’yi “Sağlık ve Eğitim Başkenti” konumuna getirecek 1. Etap çalışmalarına başlanmıştır. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıbrıs Vakıflar İdaresi’den kiraladığı 67 bin 500 m2 alan üzerine inşa edeceği sağlık yatırımı projesi GAÜ’den sonra Girne’de yapılmış en büyük yatırım projesi olarak hayat bulacaktır” dedi.

 

Çevreye duyarlı yapı


Kurulacak “Sağlık Köyü”nün ülkemiz adına en önemli sağlık yatırım olacağını belirten Arıklı “GAÜ sağlık yatırımını diğerlerinden ayıran en önemli özellik, bu projede sadece bir hastane değil aynı zamanda madde bağımlılığı ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri yanında,  sporcu tedavi merkezi, genetik araştırma merkezi, eğitim ve araştırma odaklı Tıp Fakültesinin de projede yer alması” diye konuştu.

 

Projede bisiklet yolları ile çevre düzenlemeleri, göl ve ziyaretçilerin doğa ile baş başa kalabilecekleri bir yaşam merkezi bulunduğunu da söyleyen Güven Arıklı, konuşmasında Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ne de değindi.

 

KAÜ kardeş üniversite


Kardeş kuruluş Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin (KAÜ) kapılarını açacağı 2015-2016 Akademik yılı ile birlikte bünyesine 6 yeni fakülteyi dahil edeceğini açıklayan Arıklı, “Işıklar şehri Lefkoşa’nın tarihi merkezinin tam ortasında yer alan KAÜ, dahilinde bulunan YÖK ve YÖDAK onaylı Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Mimarlık ve Plastik Sanatlar, İşletme ve Ekonomi Fakültesi bünyesindeki, İşletme Yönetimi ve Uluslararası Konaklama ve Turizm, Siyasal Bilimler Fakültesi bünyesinde ki, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümlerine ek olarak 2015-2016 Akademik yılı ile birlikte; Hukuk Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Siyaset ve Politika Okulu’nu da bünyesine dahil ediyor” diye konuştu.

 

Yüksek kalitede eğitim


“KAÜ’nün misyonu ilk beş yıllık dönemde küçük ölçekli bir Üniversite olarak fakat en yüksek kalitede eğitim ve öğretim yapmak, araştırma ve yayın faaliyetleriyle bilimsel temelli bilgi birikimine katkı sağlamak ve sonuçlarını yerel ve uluslararası boyutta toplumla paylaşmak ve hizmetine sunmak” diyen Arıklı , KAÜ’nün yeni Akademik yıl ile birlikte ilk öğrencileri ile buluşacağını, öğrencilere tarihi dokunun içerisinde akademik eğitim fırsatları sunulacağını  vurguladı.

 

Gençlere seslendi


Yüksek öğrenim görmek isteyen gençlere de seslenen Arıklı, “Girne Amerikan Üniversitesi hem Türkiye, hem de KKTC`de dünyaya açılan ilk ve en büyük en önemli pencere, buna ek olarak en fazla akreditasyonu olan ve çok ciddi bir fakülte bölüm seçeneği sunan bir üniversite.” Diye konuştu.

 

Öğrencilere 5 farklı kampüs imkanı sunduklarını, ekstra ücret talep etmeden, hiç bir ders kredi kaybı yaşatmadan yurt dışındaki kampüslerde bu olanaklarıtanıyan tek üniversite olduklarını dile getiren Güven Arıklı söyle dedi:

 

GAÜ sürekli gelişiyor


“Üniversitemiz sürekli olarak gelişen yapısıyla -2016 Akademik yılında programlarına 7 yeni bölüm daha eklemiş bulunuyor, toplamda GAÜ bünyesinde 2 Meslek Yüksekokulu, 6 Yüksekokul, 9 Fakülte , 1 Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1 Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı 150 bölüm bulunuyor. Özellikle Uzay Bilimleri Fakültesi,  Denizcilik Fakültesi ve buna bağlı Deniz Ulaştırma Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Liman İşletmeciliği gençler için büyük önem taşıyor”

 

Konuşmasında GAÜ’nün İngiltere, ABD, Hong Kong, Türkiye ve Moldova’da bulunan uluslararası kampüslerine de değinen Arıklı, başta Pilotaj eğitimi olmak üzere birçok bölümün KKTC üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ’de eğitime başlamasının önemine dikkat