EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

ÖĞRENMENİN TEMELİ KİTAPLARDAN KAZANILIR

ÖĞRENMENİN TEMELİ KİTAPLARDAN KAZANILIR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen  “Çocuklara Hangi Çeşit Kitalar Okunmalı”  söyleşisi ve kitap imza günü büyük katılımla gerçekleştirildi.


Ünlü çocuk kitapları yazarı Uzm.Ayşe Turla, gerçekleştirdiği söyleşisinde, öğrenmenin temelinin kitaplardan kazanıldığını düşündüğünü söyleyerek, okul öncesi dönemin çok önemli olduğunu ve çocuğun eğitiminde temel taşların bu dönemde yerine oturduğunu belirtti.


Turla, “Okul öncesi dönemde yaratıcılık eğitimi çok büyük önem taşımaktadır”


Uzm. Ayşe Turla , “Eğer okul öncesi dönemde taşlar yerine iyi oturursa sonraki dönemlerde daha da sağlam adımlar atabilirler. Okul öncesi dönemde yaratıcılık eğitimi çok büyük önem taşımaktadır. Kitaplarımda yaratıcılığı geliştirebilecek etkinliklere ve birçok örneklere ayrıntılı bir şekilde yer vermeye önem göstermekteyim.Yaratıcılık eğitiminde annelere, babalara ve eğitimcilere büyük görev düştemektedir.


GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Arslan ise gerçekleştirdiği konuşmasında, “Üniversitemizde eğitim görmekte olan öğrencilerimize yönelik seminer ve söyleşilere büyük önem vermekte ve sonuna kadar desteklemekteyiz. Eğitimin temeli okul öncesi eğitimidir ve en önemli adımlardan biridir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, kitaplar her zaman çok değerli ve önemlidir” dedi.


Söyleşinin sonunda, Ünlü çocuk kitapları yazarı Uzm.Ayşe Turla tarafından, imza günüde gerçekleştirildi.