EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 37. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

GAÜ 37. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ


GAÜ 37. Dönem Mezuniyet Töreni, 16 Haziran Cuma günü yapıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 37. Dönem Mezuniyet Töreni, 16 Haziran 2023 Cuma günü saat 19.00’da GAÜ Girne Kampüsü Lympic sahada gerçekleşti.  

Mezuniyet törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Onursal konuk Maldivler 5. Cumhurbaşkanı, Dr. Mohammed Waheed Hassan, Cahirman of Metropolitan College Dr. Siraz Meerasahip ve eşleri Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, - İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, DP Genel Sekreteri, Milletvekili ve GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Lefkoşa Milletvekili Hasan Tosunoğlu,  Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Saadet Hüdaverdi, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Yüksek Öğrenim Ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Zafer Ağdelen, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Ali Ünyayar, GAÜ COO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Mütevelli Heyeti Kurucu Üyesi & Gaü Sağlık, Kültür Ve Spor Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Bodamyalı, Prof. Dr. İsmet Esenyel, Doc. Dr. Oya Ertuğruloğlu, GAÜ Genel Sekreteri Aylin Ayhan başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, mezun öğrenci ve aileleri katılım gösterdi.

Tören, GAÜ 2022-2023 akademik yılı bahar döneminde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan öğrencilerin alana girişi ile başladı. Ardından 6 Şubat depreminde yitirilen Şampiyon Melekler, hayatını kaybeden GAÜ öğrencileri, aileleri ve tüm yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

YAŞASAYDI MEZUN OLACAKTI 

Törende bu yıl mezun olacak 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden GAÜ öğrencilerinden İlayda Yurtseven saygı ve sevgiyle anıldı.

 

GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ HAYDAR, “BUGÜN MEZUNLARIMIZIN GÜNÜ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, “bugün hayatınızda bir sayfanın kapanıp, yeni bir sayfanın açıldığı bir gün” diyerek mezunlara seslendi. Haydar, “hepinizi cani gönülden kutluyor başarılar diliyorum” dedi ve üniversite hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ SERHAT AKPINAR, “DEĞİŞİME YÖN VERECEKSİNİZ”

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, aile fertlerini kaybeden birçok öğrencimiz ve yine aynı depremde hayatını kaybeden Melekler Takımı için Allah’tan rahmet ve Türk milletine sabırlar dileyerek cümlelerine başladı. Konuşmasında, Maldivler 5. Cumhurbaşkanı, Dr. Mohammed Waheed Hassan, Cahirman of Metropolitan College Dr. Siraz Meerasahip’e kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti ve mezunlara seslenerek , “Dönüşüm ve gelişim hızını kat ve kat arttırmış bir hızla ilerliyorsunuz. Kariyer ve yaşamınızda teknoloji ile iç içe olacaksınız. Dünyada görmek istediğiniz değişimin kendisi olun burada başlayan değişim süreciniz devam edecek ve değişime yön verecek kabiliyete sahip olduğunuzu göreceksiniz” mesajını verdi.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR, “BAŞARI ÖYKÜSÜNE TANIKLIK EDİYORUZ”

 

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasına başlamadan önce GAÜ’nün “başarı öyküsüne” yaptıkları katkıdan dolayı kendilerine teşekkür etti.  Cumhurbaşkanı Tatar, mezun öğrencilere de seslenerek, “Kendinizi geliştirip ülkenizin kalkınması için büyük başarılara imza atacağınıza olan inancım tamdır. Sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

 

MALDİVLER 5. CUMHURBAŞKANI, DR. MOHAMMED WAHEED HASSAN,

Maldivler 5. Cumhurbaşkanı, Dr. Mohammed Waheed Hassan, Girne Amerikan Üniversitesi'nin uluslararası eğitime yaptığı inanılmaz katkıları takdir etmek için buradayız. Diğer ülkelerdeki bağlı kampüsleri ile GAÜ, küreselleşme ruhunu gerçekten benimsemiş ve sizin gibi öğrencilere benzersiz ve zenginleştirici bir eğitim deneyimi sunmuştur diyerek sözlerine başladı ve mezun öğrencilere, “Girne Amerikan Üniversitesi'nde geçirdiğiniz süre boyunca, sizi modern dünyanın sürekli gelişen manzarasında gezinmek için gereken araç ve becerilerle donatan dönüştürücü bir yolculuğa çıktınız. Hayatınızın bir sonraki aşamasına adım atarken, eğitimin ömür boyu sürecek bir çaba olduğunu ve bilgi arayışının asla bitmemesi gerektiğini unutmayın” mesajını verdi.

Konuşmasının ardından kendisine Onursal Doktora takdim edilmesi üzerine teşekkürlerini sunan Hassan, “Bana Siyaset ve Kamu Politikası alanında Fahri Doktora unvanı verdiğiniz için teşekkür ederim. İnanılmaz bir onur ve ayrıcalık” dedi.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere sırasıyla diplomaları takdim edildi.  2022-2023 Akademik Yılı GAÜ mezun öğrencileri mezuniyet töreni sonunda keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini coşkuyla kutladı.