EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AFAD ÖĞRENCİLERİ SON ANA KADAR MÜCADELE ETTİ

GAÜ AFAD ÖĞRENCİLERİ SON ANA KADAR MÜCADELE ETTİ

Hayat kurtarma esaslarında bilgi ve becerilere sahip olmalıyız

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Milletvekili, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar katıldığı bir tv programında deprem sonrası açıklamalarda bulunarak bölgede depremden etkilenen 1100 öğrencinin olduğunu ve aralarında hayatını kaybedenlerin de bulunduğunu belirterek, “Böyle bir sürece hazır değildik, yaşadığımız yıkım çok büyük” dedi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde deprem sonra ivedi bir şekilde Deprem Kriz Masası oluşturulduğunu ve var olan AFAD ekibinin bölgeye ivedi bir şekilde intikal ettiğini ifade ederek, “Sürecin hemen ilk saatlerinde GAÜ bünyesinde bir hareketlilik başladı. Bölgede 1100 kadar öğrencimiz vardı. Hayatını kaybeden, yaralanan, evini kaybeden öğrencilerimiz oldu. Ortaya koyduğumuz dirayetle birlikte ekipler arasında öğrencilerimiz olay yerine hızlı bir şekilde intikal ettiler.  Son ana kadar bir umut ile hayat kurtarmak için mücadele ettiler” dedi.

 

BU KADAR CANIN YİTİRİLMESİ EN BÜYÜK ACIMIZ

“Yükseköğretim alanında afet yönetimi konusunda istisnai üniversitelerden bir tanesiyiz” ifadelerine yer veren Akpınar,  108 kişinin gönüllülük esasına göre sağlık ve operatör düzeyinde ekiplerin de bulunduğunu ihtiyaçlara göre bu insan gücünün değerlendirildiğini aktararak, GAÜ AFAD ekibinin zorlu sürecin ardından KKTC’ye döndüğünü kaydetti. Akpınar, “Arka arkaya bir depremin yaşanması ve böylesi bir yıkımın gerçekleşmesi bu kadar canın yitirilmesi en büyük yaramız. Bu süreçte ülkemizde de farkındalık yaratılması noktasında elimizden geleni yapacağız. Bizlerin neler beklediğini bilmiyoruz hayat kurtarma esaslarında bilgi ve becerilere sahip olmalıyız” diye konuştu.