EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ  OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’NDEN ÇOCUK HAKLARI HAFTASI KUTLAMASI

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’NDEN ÇOCUK HAKLARI HAFTASI KUTLAMASI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde etkinlik düzenledi.

Konuyla ilgili GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden yapılan açıklamada, Geleceğin teminatı, aydınlık yarınların mimarı olan çocukların daha iyi koşullarda büyümesi ve hak ihlallerine maruz kalmaması için toplumsal farkındalığı artırmak, çocukların sahip olduğu hakların kâğıt üzerinde kalmasını engelleyip, uygulanmasını sağlamak adına bu konuda çalışma yapma zorunluluğun her geçen gün daha da artmakta olduğu belirtildi.

GAÜ-Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri olarak; Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." sözlerinden aldıkları feyzle çalıştıklarını ve "Dünya Çocuk Hakları Günü"nün bütün çocuklar için güzel ve aydınlık yarınlar getirmesini temenni ettikleri ifade edildi.

Bu bağlamda, “Girne Amerikan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü olarak bütün çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlarız.” mesajı verildi.