EĞİTİM FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Ders Kayıt Adımları

ADIM 1

Evrak Teslimi

Ders seçimleri 

22 Eylül-8 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğinden, öğrenciler, ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için orjinal kayıt belgelerini KKTC Kampüs’e elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihler arasında haftaiçi hergün saat 14:00’de İngilizce seviye belirleme sınavı yapılacaktır, İngilizce Hazırlık önkoşulu bulunan bölümlerde eğitime başlayacak olan öğrencilerimizin ilgili tarih aralığında bu sınava katılımları zorunludur. Öğrenci Kimlik Kartları orjinal evrakların tesliminin 3 iş günü sonrasında Öğrenci İşlerinden alınacaktır.


ADIM 2

Ders Seçimi

Öğrenciler student.gau.edu.tr adresine giriş yaparak derslerini seçebilirler. Danışman onayı olmadığından, bu dersler Transkriptte görünmez. Not: İlk kez giriş yapan yeni öğrenciler için kullanıcı adı ve şifre Öğrenci Numarası’dır. Giriş yaptıktan sonra şifre değişikliği yapılabilir.


ADIM 3

İngilizce Yeterlilik Sınavı

Eğitim Dili İngilizce olan bölümde okuyan öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavına katılırlar. Başarılı olmaları halinde Fakülteye geçmeye hak kazanırlar. Başarılı olmayan öğrenciler Seviye Belirleme sınavından sonra Hazırlık Danışmanı eşliğinde ders kayıtlarını yaptırırlar. Hazırlık sınıfı okuyan öğrencinin ders kayıt işlemi tamamlanmış olur. Not: Bu adım Eğitim dili Türkçe Bölümde okuyan veya Hazırlık sınıfını atlamış öğrencileri kapsamamaktadır.


ADIM 4

Danışman Onayı

Öğrenciler student.gau.edu.tr adresine giriş yaparak  öğrendikleri danışmanlarından gidip ders onayı alarak ders kayıtlarını tamamlarlar. Bu işlemden sonra öğrenciler, transkriptlerindeki derslerin doğruluğunu kontrol etmeleri gerekir. Danışman onayı olmayan öğrenciler kayıtlı sayılmazlar.


ADIM 5

Ödeme

Öğrenciler muhasebeye uğramadan ders seçim işlemi yapabileceklerdir. student.gau.edu.tr adresinden yatırmaları gereken ücreti öğrenerek, öğrenci numaraları ile Ziraat Bankasına ödeme yaptıktan bir gün sonra ders seçimi yapabileceklerdir. Ödemelerini Taksitli (Dönemlik Taksit) yapacak olan Yeni ve Eski Öğrenciler, en geç 1 Kasım 2021 Tarihine kadar Muhasebeye giderek Taksit Sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir. Sözleşme İmza işlemini tamamlamayan öğrenciler Vize Sınavlarına katılamayacaklardır. Sözleşme imzalama işlemi, ödemesini peşin yapan öğrencileri kapsamamaktadır.  


ADIM 6

Elearning

Online dersler için https://elearning.gau.edu.tr/  adresinden giriş sağlayabilir, kişisel bilgilerinizide https://www.gau.edu.tr/en/services/student-mail-information adresinden öğrenebilirsiniz.

Elearning sistemine giriş sağlamakta problem yaşarsanız ilgili birimin mail adresi: help@std.gau.edu.tr  mail göndererek destek talep edebilirsiniz.


NOT

KKTC Bulaşıcı hastalık üst komitesi  Türkiye Cumhuriyetinden gelecek olan öğrencilerin Covid 19- Aşılarının tamamlanmış olması halinde karantinasız giriş yapabileceklerini belirtmişlerdir. Aksi halde 5 günlük karantina işlemi uygulanacaktır. Güncel kararlar için KKTC Sağlık Bakanlığı https://saglik.gov.ct.tr adresinden duyuruları takip etmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için Öğrenci İşleri Birimi mail adresi : info@gau.edu.tr ’dir, iletişime geçmeniz rica olunur.