MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Osmangazi Mimarlık Bölümlerinden Ortak Atölye Çalışması

GAÜ ve Osmangazi Mimarlık Bölümlerinden Ortak Atölye Çalışması

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile ortaklaşa atölye çalışmaları düzenledi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik işbirlikleri çerçevesinde Eskişehir Osmangazi Üniverstesi Mimarlık Bölümüyle birlikte atölye çalışmaları düzenledi. GAÜ Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen ve koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Ziya Buluç'un yaptığı 10'un üzerindeki atölye çalışmalarına Eskişehir Osmangazi Üniversitesi birinci sınıf mimarlık öğrencileri katıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden bu etkinliğe Mimarlık Bölüm başkanı Doç. Dr. Ayşen Öztürk ve Bölüm Başkanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Duygu Kaçar ve öğretim üyeleri ve görevlileri Hakan Keleş, Hakan Doğukanlı ve Ali Armağan Daloğlu eşliğinde 30 mimarlık öğrencisi katıldı.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Bahar Tasarım haftası atölye çalışmaları çerçevesinde GAÜ Öğretim görevlileri Hassina Nafa ve Kim Bennett'in organize ettiği "Cephelerin Ardındaki Yüzler" (Faces Behind Façades), Öğretim Görevlisi Ziya Buluç'un organize ettiği "Tramvay Durağı" (Tram Stop), "Yeşil ADA" (Green ADA), GAÜ Gastronomi bölümü öğretim görevlisi Francios Parveau ve Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Ziya Buluç'un organize ettiği "Gatrotecture" atolye çalışması, Doç. Dr. Ayşen Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Kaçar'ın organize ettiği "Girneyi Haritalamak" (Mapping Kyrenia) ve Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri'nin organize ettiği "Kampüsünüz ne kadar yeşildir?" (how green is your campus?) başlıklı atolye çalışmaları gerçekleştirildi.

Üniversiteler arası ve faklı bölümler arası işbirlikleriyle gerçekleşen GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım haftasının sonunda Girne Amerikan Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölüm başkanları Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush ve Doç. Dr. Ayşen Öztürk, GAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, GAÜ Gastronomi Öğretim Görevlisi Francios Parveau ve tasarım haftası koordinatörü Öğr. Gör. Ziya Buluç tarafından katılan 300 üzerinde öğrenciye ve katkı koyan öğretim elemanlarına sertifikaları takdim edildi.