MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

BM 50. Yıl Fotoğraf Sergisi GAÜ’de Açı

BM 50. Yıl Fotoğraf Sergisi GAÜ’de Açı

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’nün Kıbrıs’ta göreve başlamasının 50. yılı dolayısıyla düzenlenen fotoğraf sergisi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi alanında ziyarete açıldı.

Kıbrıs’ın son elli yılının yansıtıldığı 42 fotoğrafın yer aldığı “50 Yıllık Hikaye –Kıbrıs’ta BM Barış Gücü” isimli sergi, Mimarlık Fakültesi Dekanı Hossein Sadri ve Enformasyon Dairesi Müdürü Mustafa Erülgen tarafından sergi kurdelesinin kesilmesiyle açıldı.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Alanında gerçekleşen açılışa, Enformasyon Dairesi Müdürü Mustafa Erülgen katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlı, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hossein Sadri, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Sergi, BM’nin 50.yılının adada olmasıyla ilgilidir. Aslında 50 yıllık hikayeyi gözler önüne seriyor. Ben, Dış İşleri Bakanlığımıza, böyle sergileri üniversitelerimize taşıdıkları için deşekkür ediyorum.” Dedi.

Enformasyon Dairesi Müdürü Mustafa Erülgen sergi açılışında gerçekleştiridiği konuşmada, serginin temel amacının BM askerlerinin adadaki mevcudiyetini göstermek ve bu sorunun ne kadar geçmişe dayalı olduğunu vurgulamak olduğunu belirterek “ İlk amaç olarak genelde sanılanın aksine Kıbrıs sorunu 1974’de başlayan ve yalnızca 40 yıla sığdırılmış bir sorun olmanın ötesinde 1960’lara dayanan bir mesele olduğunu vurgulamak istedik. Diğer taraftan da Kıbrıs sorununun 50 yıllık geçmişi ve yarım yüzyıla dayanan bu problemin KKTC’yi bu kadar yıl işgal etmesinin bu şekilde sonlandırılması ve sona erdirilmesi gerektiğini ifade ettik.” dedi.

Ayrıca Ergülen, “Üniversitelere neden geldik noktasındaysa, gerek Türkiye’den gerek diğer ülkelerden gelen çok öğrenci var ve Kıbrıs’ın sorunu olduğunun farkında değiller. Ya da eksik bilgiye sahipler. Bizim amacımız da bu farkındalığı yaratmak. Girne Amerikan Üniversitesi’ne bize böyle bir imkanı verdiği için ben teşekkür ediyorum . Bu serginin herkese görsel keyif vereceğini düşündüm. Umarım amacına ulaşır” dedi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise, “50 Yıllık Hikaye –Kıbrıs’ta BM Barış Gücü”isimli serginin, Çarşamba günün