MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

"YEŞİL & KIBRISLI: YEŞİL BİR GİRNE İÇİN YENİLİKÇİ DÜŞÜNCELER - SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ YERİ TASARIMI" ÖĞRENCİ YARIŞMASI

"YEŞİL & KIBRISLI: YEŞİL BİR GİRNE İÇİN YENİLİKÇİ DÜŞÜNCELER - SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ YERİ TASARIMI" ÖĞRENCİ YARIŞMASI

Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Nurel Şirketler Grubu, Nurel Şirketler Grubu'nun Girne'de yer alacak merkez binasının tasarımı için, özellikle ekolojik sürdürülebilirlik ve enerji korunumu konularına odaklı "YEŞİL & KIBRISLI: YEŞİL BİR GİRNE İÇİN YENİLİKÇİ DÜŞÜNCELER - SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ YERİ TASARIMI" başlıklı bir öğrenci tasarım yarışmasını ortaklaşa organize ediyorlar.

Yarışma, yeşil mimarlık felsefesi ve ilkelerine odaklanarak, Kuzey Kıbrıs mimarlık ve tasarım alanında, hem profesyonel anlamda, hem de mimarlık eğitiminde, çevresel bilinci artırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, öğrencileri yerel bir bağlam içinde yerel kaynaklar ve malzemeleri, en son teknoloji ve tasarım yaklaşımlarıyla bütünleştirdikleri yenilikçi tasarım çözümleri üretmek konusunda cesaretlendirmeyi hedeflemektedir

Yarışma Kuzey Kıbrıs'taki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır. Öğrenciler, yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılabilirler. İç Mimarlık, inşaat mühendisliği ve makina mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler, grup başının mimarlık öğrencisi olduğu gruplar içinde yarışmaya katılabilirler. Katılım ücretsizdir.

Yarışmaya son başvuru tarihi 01.04.2013'tür. Projelerin teslim tarihi ve ssati 06.05.2013, saat 17:00'dir. Sonuçlar 13.05.2013 tarihinde ilan edilecektir. Girne Amrikan Üniversitesi Karmi Kampüsünde gerçekleşeck olan Kolokyum'un tarihi daha sonar web sitelerimizde ilan edilecektir.

Yarışma şartnamesi, detaylar ve duyurulara, GAU Mimarlık Fakültesi web sitesi ve Nurel Şirketler Grubu web sitesinden erişilebilir:

http://architecture.gau.edu.tr/en/1960/announcements/student-design-competition-green-cypriot

http://architecture.gau.edu.tr/en/1960/announcements/student-design-competition-green-cypriot

Yarışma jürisi, Ali Yapıcıoğlu (In.Site: Studios); Azmi Öge (Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başkanı); Hassina Nafa (Girne Amerikan Üniversitesi); Redif Nurel (Nurel Şirketler Grubu) ve Senem Zeybekoğlu Sadri (Girne Amerikan Üniversitesi)'den oluşmaktadır.