MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Kadınlar Mekanı Tasarlar Temalı Yarışma GAÜ’de Sonuçlandı

Kadınlar Mekanı Tasarlar Temalı Yarışma GAÜ’de Sonuçlandı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin organize ettiği "Kadınlar Mekanı Tasarlar" başlıklı öğrenci tasarım yarışması sonuçlandı.

GAÜ Mimarlık Bölümünden Bahar Aktuna, İç Mimarlık Bölümünden Gülten Göze, Grafik Tasarım Bölümünden Dr. Begüm Gücük ve Resim Bölümünden Sinem Ertaner'den oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler Nuriye Ceren Kaplan, Omaya Hasan, Saratu Mohammad ve Fatima Mohsen oldu.

Katılımcıların “Kadınlar Mekanı Tasarlar” konulu posterlerinden oluşan serginin açılışının ardından yarışmayı kazanan öğrencilerin sertifikaları Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen törenle GAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Mimarlık Bölümü Öğretim görevlisi Hassina Nafa ve Bahar Aktuna ve İç Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Gülten Göze tarafından takdim edildi.

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamada, yarışmanın hem öğrencilerin teorik bilgilerinin pratiğe yansıması açısından önemli bir deneyim olduğu ve hem de toplumsal bir konu olan cinsiyet sorunlarıyla ilgili duyarlılık artırıcı bir etkinlik olduğu ifade edilerek dünyadaki sosyal sorunların üniversiteye taşınması ve daha da önemlisi öğrencilerin, eğitimin ve eğitim alanından yapılan uygulamaların üniversitenin sınırlarının dışına çıkmasını sağlayan etkinliklerin toplum ve üniversiteyi birleştirme yönünde önemine dikkat çekildi.