MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Bilgisayar ve Teknolojinin Mimarlıktaki Rolü İrdelendi

GAÜ’de Bilgisayar ve Teknolojinin Mimarlıktaki Rolü İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakülte'sinin gerçekleştirmekte olduğu 2012-2013 Mimarlık Seminerleri Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici’nin konuşmacı olarak katıldığı Bilgisayar ve Mimarlık konulu seminer ile devam etti.

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" ana teması ile üç yıldır Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen seminerlerin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici oldu.

Bilgisayar, Mimarlık, Teknoloji ve Eğitim başlıklı seminerde Doç. Dr.Çinici, Bilgisayar Teknolojisinin tarihine ve bu teknolojinin mimarlık dünyasında gelişimine değinerek, bilgisayar teknolojilerinin eğitim araçları olarak mimarlıktaki rolünü irdeledi.

Eğitimini ODTÜ mimarlık bölümünde tamamladıktan sonra Colombia Üniversitesinde doktora sonrası çalışmalarda bulunan Doç. Dr. Çinici mimarlıkta bir bölü bir ölçekli eğitimin metodolojisi konusunda geliştirdiği uygulamaları örnek olarak gösterdiği seminere öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğu ilgi gösterirken seminerin sonunda Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve Fakülte Öğrenci Kulübü Başkanı Fatima Mohsen tarafından Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici'ye GAÜ öğrencilerinin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Seminerler "Mimarlık: Bağlam, Kültür ve Fikir" Semineri İle Devam Edecek

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" ana teması ile üç akademik yıldır her Cuma günü düzenlenen Mimarık Seminerleri 29 Mart Cuma günü saat 14:00'de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş'in konuşmacı olarak katılacağı "Mimarlık: Bağlam, Kültür ve Fikir" konulu seminer ile devam edecek. Seminer halka açık olarak düzenlenecek ve GAÜ TV'den canlı olarak yayınlanacak.