MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'nün Mimar Adayları, İtalya'daki Yaz Okulu Çalışmalarını Başarı İle Tamamladı

GAÜ'nün Mimar Adayları, İtalya'daki Yaz Okulu Çalışmalarını Başarı İle Tamamladı

GAÜ`nün uluslararası kültürel ve tarihi mirasın korunması ile küresel anlamda paylaşılması misyonu gereğince sürdürdüğü projelerden biri olan "Enrico Guidoni Summer School" Roma`da, `Castel Madama Bölgesi`nde  2-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.


GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nden yapılan açıklamada şu bilgiler de verildi; 


"Girne Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen ve  "Mimarlık ve Arkeoloji" temalı  `Roma “Enrico Guidon" Yaz Okulu`;  Roma Üniversitesi (İtalya),  Mersin Üniversitesi (Türkiye),  Tiran Üniversitesi (Arnavutluk),  Alexandria Üniversitesi (Mısır) ve  Floransa Üniversitesi (İtalya) tarafından desteklenmiş, ve bu okullardan katılımcıları ağırlamıştır.


35 öğrenci ve 16 öğretim görevlisi ile devam eden yaz okulunda, 5 çalışma grubu oluşturulmuştur. Fakültemiz öğrencileri de,  öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz`in başkanlığında "Enrico Guidoni Summer School"a katılmışlardır.


Bu bölgenin seçimi ile;  akademik çalışma yanında, alan gezileri, atölye çalışmaları eşliğinde tüm öğrenci ve katılımcılarımız için amaçlanan mesleki ve sosyal faydaların yanısıra, tarihsel perspektifin farklı uluslar tarafından ortak paydalarda buluşulmasına da vesile olunmuştur.


Yaz okulunun gerçekleştiği, `Castel Madama` Bölgesi;  iki nehir arasında kalmış sulak bir alanda yeralmaktadır. Çevresinden mimari açıdan önemli,  dört tarihi su kemeri geçmektedir. Yaz okulunun ana hedefi ise; mimari düzenlemeler ile su kemerlerinin bulunduğu arkeolojik alanı geliştirmektir. Çalışma konusu olan "Aqua Marcia", bunlardan en önemlisi ve en uzun olanıdır. Katılımcıların projelerinde, tarihi su kemerine vurgu yapılarak, farklı konseptte çalışmalar hazırlanmıştır."


Açıklamanın sonunda, Girne Amerikan Üniversitesi`nin; Gezegenimizin, ortak tarihi ve kültürel mirasının korunmasında üstlendiği kurumsal sorumlulukları, geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de kararlılık ile sürdüreceği ifadeleri yer aldı.