EĞİTİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

“YÜKSEKÖĞRENİMDE DEVLET POLİTİKASI ŞART”

“YÜKSEKÖĞRENİMDE DEVLET POLİTİKASI ŞART”

Girne Amerikan Üniversitesi COO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi katıldığı bir tv programında KKTC yükseköğrenimine dair değerlendirmelerde bulundu.

KKTC’de yükseköğrenim kapasitesine dikkat çeken Hüdaverdi, taşımacılık ücretlerinin düşmesi için teşviklerin yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bilet fiyatları nedeniyle dünya ile bağlantımız kısıtlanıyor” dedi.  Fiyatların düşmesiyle öğrencinin daha çok gidiş geliş yapacağını, böylece amaca çok daha yaygın bir şekilde ulaşılacağını belirtti.

“Girne Amerikan Üniversitesi’nin 37 yıllık tecrübesi ve birçok ülkede var olan kampüsleri ile vizyon sahibi bir üniversite olduklarına dikkat çeken Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, yükseköğrenimin önündeki engellerin hızlı bir şekilde aşılabilmesi için ciddi devlet politikalarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

KENDİ EKONOMİSİNİ BALTALAYAN BİR YÖDAK BAŞKANI VAR 

Özellikle YÖDAK’ta yaşanan kavgalara vurgu yapan Hüdaverdi, GAÜ başta olmak üzere bir çok üniversitenin yeni meslek alanlarına yönelik programlar açtığını ancak bu programların hayat bulabilmesi için önce YÖDAK krizinin çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Hüdaverdi, “Biz kendimi geliştirmeye yenileme çalışırken kendi kendimize yarattığımız sorunlarla cebelleşiyoruz. Üniversitelerin önünü nasıl açarız diye tartışmak yerine üniversitelerin önünü nasıl kapatırız derdinler. YÖDAK başkanın diploması var mı yok mu tartışmalarını yaşıyoruz. Bizim önümüzdeki engeller kendi yarattığımız engellerdir. Kendi ekonomisini baltalayan bir YÖDAK başkanı var” dedi.

ÖĞRENCİNİN 321 ÜRÜNE DİREKT KATKISI VAR

Ülkede ekonomik çarkın dönebilmesi için yükseköğretime gereken önemin verilmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Hüdaverdi, “Üniversitelerimiz ülkenin lokomotif sektörü durumundadır. 321 ürüne öğrencinin direkt katkısı var. Öğrencinin ülkeye gelmesi demek birçok alanın hareket etmesi demektir.  Öğrencinin adada varlığı KKTC ekonomisinin geleceğidir. Ciddi bir geliri ülkeye taşıyan üniversitelerdir. Bu nedenle devletin öncelikle yükseköğrenim politikası olmalı. Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların yüzde 50’sini çözebilmek için radikal kararlar almak durumundayız” ifadelerini kullandı.