EĞİTİM FAKÜLTESİ

Kariyer Platformu Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Yetenek Kapısı kariyer platformu hizmete açılmıştır. Yetenek Kapısı aracılığı ile; Öğrenci ve Mezunlar; profillerini oluşturup özgeçmişlerini yükleyerek işverenlere kendileri hakkında doğrudan bilgi verme imkanına sahip olurlar. Kariyer merkezleri ve/veya işverenler tarafından duyurulan kariyer fuarları / etkinlikleri Ve ilgili eğitimleri inceleyebilir, başvuru yapabilirler. İşverenlerin profillerini / sundukları kariyer imkanlarını inceleyebilir, yayınlanan iş / staj ilanlarına sistem üzerinden daha etkin ulaşabilir, başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte, kariyer merkezlerindeki kariyer danışmanlarından randevu alabilir, üniversiteler ve işverenler ile iletişim kurabilirler.

İşverenler; oluşturacakları şirket profili ile, firmaları ve sağladıkları kariyer fırsatları hakkında öğrencilere bilgi verebilirler. İş / staj ilanlarını doğrudan öğrenci / mezunlara duyurabilir, başvuru alabilir ve dönüşlerini sistem üzerinden yapabilirler. Üniversite tarafından düzenlenen kariyer etkinliklerine katılabilecekleri gibi kendi planladıkları etkinlik ve eğitimleri de öğrenci / mezunlara ulaştırıp başvurulan alabilirler. Üniversite kariyer merkezleri ve öğrenci / mezunlar ile doğrudan iletişim kurabilirler.

Kariyerinizi planlamak ve yön verebilmek adına ilgili web sayfasını incelemeniz ve kayıt oluşturmanız tavsiye edilir.

Sağlıklı günler dileriz.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı