EĞİTİM FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Hatırlatmayın bana dokuzu beş geçeyi,

Hele puslu geçen o geceyi…

Söyletmeyin kasım adlı iki heceyi,

Bu benim en büyük yasım;

Bu Atam'ın öldüğü tarih,10 Kasım.

1938'de saat 9'u 5 geçe Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız ve Baş Komutanımız Mustafa Kemal Atatürk ebediyete gözlerini yumdu. Yaptığı devrimler, savaşlardaki dehası ve siyasi kararları ile Türk ulusunun Atatürk'ü olan Mustafa Kemal, her yıl 10 Kasım'da milyonların duası ile anılıyor. 9'u 5 geçe tüm Türkiye'de sirenler çalar, 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilir. Yüz binler Anıtkabir'e koşarken tüm okullarda törenler yapılır. 

Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Tarihimizin istisna şahsiyetlerden biri olan Mustafa Kemal; elde ettiği zaferler, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile   dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir.

Atatürk’ü anlamak, onun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye’sini ortaya çıkarmak, genç nesillere onu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Atamızın çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için onun ilkelerini kavratmamız bir gerekliliktir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller öğretmenlerin ellerinde şekil bulacaktır. 

Atatürk’ün milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlemektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.