MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

“CODEWEEK, CREATE WITH CODE!” ETKİNLİĞİNDE 170 LİSE ÖĞRENCİSİNE GAÜ’DE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

“CODEWEEK, CREATE WITH CODE!” ETKİNLİĞİNDE 170 LİSE ÖĞRENCİSİNE GAÜ’DE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) desteği ile Kıbrıs Çocuk Vakfı tarafından; Extend Broadband Sponsorluğu ve Akpınar Pastanesi`nin desteği ile gerçekleşen “Codeweek: Create with Code!” etkinliği kapsamında 170 Ortaokul ve Lise öğrencisine  ücretsiz programlama eğitim verildi.


Etkinlik kapsamında, Vakıf gönüllüleri ve GAÜ Mühendislik Fakültesi eğitmenlerinden oluşan bir kadro 170 öğrenciye HTML ve C dillerinde eğitimler verdi. Google Avrupa Başofisinin desteğiyle geçen yıl ilk kez Kıbrıs Çocuk Vakfının başlattığı Bilgisayar Programlama Kurslarıyla yeni neslin teknolojiyi yönlendirebilen ve geliştirebilen bir nesil olması hedeflenirken, öğrencilerin iletişim ve liderlik yeteneklerinin de gelişmesi için kapsamlı bir etkinlik olarak ikinci kez gerçekleşti.


Bir haftanın sonunda yapılan ödül töreninde programlama öğrenen öğrenciler yaptıkları websitelerini sunarak programlamadaki hünerlerini sergilediler. Ayrıca hafta boyunca yapılan yarışmada kazanan ekibe ödülleri dağıtıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkan Vekili Olgun Üstün, konuşmasında etkinliğe destek veren Extend Broadband Genel Müdürü Sn. Cem Hocaoğlu’na, Akpınar Pastanelerine, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Sn. Serhat Akpınar’a ve projenin Vakıf adına hayata geçmesini sağlayan Sn. Günperi Şişman’a teşekkürlerini sunduğu konuşmasına şöyle devam etti:


“Kıbrıs Çocuk Vakfı olarak şimdiye kadar yüze yakın çocuğa okul eğitimleri için  destek ve eğitim bursları vererek, eğitim almalarına olanak sağladık. Uluslararası olarak ise, ülkemizin genç nesillerinin herhangi bir siyasi engele takılmadan, dünya çocuklarıyla birlikte organizasyonlara katılmalarına öncü olmaktayız. Bu hafta düzenlediğimiz bu Codeweek etkinliği de bizlerin daha önce yaptığımız uluslararası girişimlerimizin bir neticesidir. Vakfımızın geçen yıl Google ile yaptığı bir girişim ile ülkemizde ilk kez çocuklara ücretsiz kodlama dersi verirken, Google’ın Avrupa ana ofisi bizleri finansman olarak desteklemişti. Bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz etkinliğimizde, yeni destekçimiz Extend Broadband olmuştur ve kendileirne, bu etkinliği yeniden organize etmemize  yardımcı oldukları için teşekkür ederiz. Bu finansman sayesinde tüm Avrupa’da, “CodeWeek” olarak kutlanan hafta içerisinde çocuklarımız, tüm Avrupa ile birlikte bilgisayar eğitimi alma şansını yakaladılar.” dedi.