MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MIS Kulübü’nden Günümüz Siber Teknolojisi İle İlgili Anlamlı Sempozyum

GAÜ MIS Kulübü’nden Günümüz Siber Teknolojisi İle İlgili Anlamlı Sempozyum

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Binası senato Kongre Merkezinde gerçekleşen sempozyumda, Yönetim Bilişim Sistemeleri, Yapay Zeka ve Siber Güvenlik konuları işlendi. GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gereçkeleşen sempozyumda, günümüz teknojoji çağının en önemli noktaları masaya yatırıldı.


 


GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen sempozyumun açılış konuşmasında, MIS Kulübüne ve akademisyenlere teşekkürlerini sunarak, GAÜ hakkında ve MIS bölümü hakkında bilgi Verdi. Ağdelen konuşmasında şunları söyledi;


 


“Biliyorsunuz GAÜ adamızın ilk üniversitesi ve MIS bölümünün de 20 yıla yakın bir geçmişi var. Çok sayıda lisans, master ve doktora mezunlarımız var. Mezunlarımız dünyanın birçok yerinde üst düzey konumlarda üniversitemizi temsil ediyorlar. MIS bölümümüz iki adet çok önemli akreditasyona sahip. Birisi ECBE Avrupa akreditasyonu  ve IACBE  Amerika akreditasyonu dur. Belli alanlarda ileriye gidebilmek için akreditasyonlara sahip olmamız çok önem arz ediyor. Akreditasyonların önemi, GAÜ’den  mezun olduğunuz zaman dünyanın heryerinde kabul görecek bir diplomaya sahip olmanızdır. GAÜ bugün 15.000’den fazla öğrencisi, 150’den fazla bölümü ve 103 farklı ülkeden öğrencisiyle tam bir uluslararası üniversite olmuştur. Bu konuda emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere sizleri de kutlamak istiyorum.  Çünkü sizler olmasanız bu başarıyı yakalamamız mümkün degildir” dedi.


 


Açılış konuşmasının ardından, 


 


“Yapay Zeka” konusunda Yrd. Doç. Dr. Murat Akkaya, Biometric Identification konusunda GAÜ Öğrencisi Tunner Chimhonda, “Big Data” konusunda Dr. Samson Fadiya, CDMA Mobile-Based GPS Bus Tracking System konusunda, GAÜ Öğrencisi Acheme Odeh, Fuzzy Systems konusunda, GAÜ Öğrencisi  Assylbrk Sylan, Green Computing Konusunda GAÜ Öğrencisi E. Oshogwe Akpeokhai, Cybersecurity konusunda, Yrd. Doç. Dr. Arif Sarı, Impact of MIS on Business konusunda GAÜ Öğrencisi Abdullahi Zuni Ibrahim ve Smell Detection in Smart Devices konusunda GAÜ Öğrencisi Johua Sopuru konuşma gerçekleştirdi.


 


Sempozyumun sonunda, konuşmalarından dolayı GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.