MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Gaü Öğrencisinden Uluslararası Başarı

LİTVANYA’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI MİMARLIK KONFERANSINDA SAĞLIKLI KENT OLGUSU İRDELENDİ.
GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİSİ TARAFINDAN SUNULAN BİLDİRİ KENTLEŞME VE BELEDİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM MODELİ ÖNERMEKTE.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Adeyemi Ajayi, Litvanya’da düzenlenen uluslararası mimarlık konferansında bilimsel bildiri sundu.

Litvanya’nın önde gelen üniversitelerinden Klaipeda Üniversitesi tarafından ”Sağlıklı Kent : Gerçekler ve Gelecekteki Beklentiler“ konu başlığı ile düzenlenen uluslararası konferansta "Kentsel Tasarım ve Sağlık Dostu Çevre" konulu bildirisini sunma hakkı kazanan Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Adeyemi Ajayi, konferansta bildiri sunma bşarısı gösteren ender öğrencilerden oldu.

"Kentsel Tasarım ve Sağlık Dostu Çevre" başlıklı bildirisinde günümüzün çevresel ve ekonomik, sosyal krizlerine değinerek, kentlerimizin hergün daha fazla sağlıksızlaştığına dikkat çeken Ajayi, kentsel tasarımın sağlıklı çevrelerin ortaya çıkışı için önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

”Kentleşme ve Belediye Sorunlarına Çözüm Getirecek“

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından yapılan açıklamada Litvanya’da ”Sağlıklı Kent : Gerçekler ve Gelecekteki Beklentiler“ ana teması ile düzenlenen uluslararası mimarlık kongresinin kentsel tasarım, sağlıklı çevre ve kentleşme sorunlarına yönelik önemli çözüm önerileri ortaya koyduğuna dikkat çekilerek Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Adeyemi Ajayi’nin "Kentsel Tasarım ve Sağlık Dostu Çevre" başlıklı bildirisinin Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan yerel yönetim sorunları, kentleşme ve belediye sorunları ile ilgili önemli çözümler sunduğu vurgulandı.

Teorik bilgi yanında öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla uluslararası konferans , kongre ve atölye çalışmalarına öğrencilerin katılımının desteklendiğinin altının çizildiği açıklamada uluslararası konferansın sonuçlarının Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenecek atölye çalışması ile tüm öğrenciler ile paylaşılacağı belirtildi.