MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık Konulu Cuma Seminerleri Dizisi GAÜ’de Başlıyor

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" (Architecture Facing World Problems) başlığıyla Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2012-2013 Akademik yılı seminerler dizisi 02 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşecek açılış seminer iile başlıyor.

Açılış seminerine Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine yanında Kıbrıs Türk Mimarlar Odası başkanı Azmi Öge katılırken Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Çetin "Edifice as 'Xenia' and Architect" konu başlığı ile açılış seminerinde konuşmacı olarak yer alacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde saat 10.00’da gerçekleşesek açılış semimneri GAÜ TV’den canlı yayınlanacak ve halka açık olacak.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamada öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin her hafta GAÜ’de gerçekleşeceğinin altı çizilirken seminerlere ulusal ve uluslararası üniversitelerden önemli bilim insanları yanında sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile mimarların konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.