MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık“ Seminerleri GAÜ’de Devam Ediyor

Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık“ Seminerleri GAÜ’de Devam Ediyor

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" (Architecture Facing World Problems) başlığıyla Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2012-2013 Akademik yılı seminerler dizisin ilki 02 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşecekleşti.

Açılış seminerinin ardından 16 Kasım 2012 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush’un konuşmacı olarak katılacağı seminerde "Micro World Macro World" konusu işlenecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde halka açık olarak gerçekleşecek olan seminer programı aşşağıdaki gibidir;


30 Kasım 2012 Cuma

Hollanda Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences , Francesco Mazzucchelli
07 Aralık 2012 Cuma

Türkiye Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı ve ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Arif Sargın
21 Aralık 2012 Cuma

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doc. Dr. Hosseyin Sadri’nin yaptığın açıklamada, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin her hafta GAÜ’de gerçekleşeceğinin altı çizilirken seminerlere ulusal ve uluslararası üniversitelerden önemli bilim insanları yanında sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile mimarların konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.