MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ VE TURİZM BAKANLIĞI GİRNE LİMANINI ÇALIŞTI

GAÜ VE TURİZM BAKANLIĞI GİRNE LİMANINI ÇALIŞTI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Bakanlığı’nın ortak bir araştırma çalışması olarak mevcut Girne Tarihi Liman alanı ve çevresini  düzenlenmesi ve yeni ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmesi ile ilgili proje tasarımlarının sunumu gerçekleştirildi.


Proje yürütücülüğünü GAÜ mimarlık bölümü öğretim görevlisi Hassina Nafa`nın yaptığı İtalyan Yat Tasarımcısı GAÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Carmelo Cascino`nun katkı sunduğu projeler, yeni ve tarihi liman alanları ve çevrelerinin kentli kullanımına ve gelecek ihtiyaçlarına uyarlama konusunu ele alındı. Proje sunumlarına Turizm ve çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mehmet Adil, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, Yrd. Doç. Dr. Carmelo Cascino ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Hassina Nafa katıldı.


Turizm ve çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;


“Bugün Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizle birlikte, Girne Marina ve antik limanımızın tekrardan rehabilite edilmesi konusunda çok önemli projelerinin sunumlarıyla alakalı bir araya geldik. Kıymetli hocalarının da katkılarıyla çok güzel sunumlar dinledik. Girnemiz’e yakışan Girne’nin belki 20-30 yıl kendisini taşıyabilecek antik limanın şu anki pozisyonundan daha sonraki yıllara daha güzel aktarılmasını sağlayacak bütünsel bir çalışma örneği gördük. Harika işlere imza attılar, kendilerini kutluyorum. En iyi 3 tanesini seçip kamuoyuyla paylaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. GAÜ’nün koyduğu bu katkılar yalnız Turizm Bakanlığı adına değil, bütün KKTC’ye ve Girne’ye malolacaktır” dedi.