MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi 6. Sanat ve Tasarım Haftası Devam Ediyor

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi 6. Sanat ve Tasarım Haftası Devam Ediyor

2 gün süren ve Şelay Aktolga, Safiye Özaltıner ve Dr.Silvia Covarino’nun önderliğinde gerçekleştirilen “Origamik Mimari” atölyesinde, tek sınırın öğrencinin hayal gücü olduğu atölye çalışmasında öğrenciler geometrik desenlerin ve günlük hayattaki objelerin, farklı boyutlardaki kağıtları katlayarak ya da keserek üç boyutlu üretimi ile ilgili çalışmalar yapıldı.


 


5 gün sürecek olan, Yrd.Doç.Dr.Alessandro Camiz tarafından organize edilen ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Dr.Silvia Covarino, Dr.Valentina Dona, Yrd.Doç.Dr Dusko Kuzovic, Prof.Dr. Lutz Presser, Alessandro Bruccoleri, Dr.Carmelo Cascino, Dr.Hourakhsh Ahmadnia’nın öncülüğünde gereçkeleşen “Küçük Park/Sosyal Mimarlık“ atölye çalışmasında ise, akademisyenler açık alan tasarımı ile ilgili ders verecek ve katılımcı öğrenciler Via Conti di Statte ve Via Altino Conti arasındaki bölge için tasarım teklifleri geliştirecekler.


 


10 Mayıs Salı günü başlayan workshopta ise, Dokunarak Görme (Seeing with The Skin), Pişirme Sınıfı (Cooking Class),  Anlık Görüntüde Mimarlık (Architectural Snap Shots), Salıncak Şehir (Swinging City), Şehri Karikatürleştirme (Caricature The City), Baskı Bahar (Print Spring) konularında çalışmalar gerçekleştirilecek.


 


3 gün sürecek olan “Dokunarak Görme” atölyesi GAÜ Akademisyeni Kim Bennett öncülüğünde düzenlenirken, tarihi alanların gösterdiği eşsiz mimari özellikler değerlendirilerek, öğrenciler Girne’de ki sokakları keşfederek çizim becerilerini ve hayal güçlerini geliştirme fırsatı bulacaklar.


 


2 gün sürecek olan ve Prof.Dr. Lutz Presser tarafından düzenlenen “Pişirme Sınıfı”nda ise öğrenciler, yağ çubukları yapmayı öğrenme fırsatı yakaladılar. Dr.Valentina Dona tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan  “Anlık Görüntüde Mimarlık” atölyesi fotoğrafa ve fotoğraf çekmeye ilgi duyan öğrencilere Girne bölgesinde, verilen konularla ilgili fotoğraflar çekip, fotoğraflar üzerinden bir konuşma ortamı hazırlamayı vadediyor.


 


Yine 10 Mayıs Salı günü başlayan ve 2 gün süren ve Yrd.Doç.Dr. M.Cem Yardımcı, Kenan Güvenç ve Aliye Menteş tarafından düzenlenen Salıncak Şehir atölyesinde öğrenciler basit salıncak mantığıyla, inşa edileceği yere göre değişen ve farklılaşan salıncaklar tasarladı.


 


3 gün sürecek olan ve Hassina Nafa tarafından düzenlenen “Şehri Karikatürleştirmek” atölyesi öğrencilere, Girne şehrini farklı bir gözden görme imkanı sunuyor.Bu çalışmada öğrenciler Girne şehrinin onlara sunduğunu daha açıklayıcı, betimleyici şekilde anlatacaklar.10 Mayıs Salı günü başlayıp 1 gün süren Buğu Şah, Sinem Ertaner, Sibel Kemal Uzun tarafından düzenlenen “Baskı Bahar” atölye çalışmasında öğrenciler bahar renklerini ve hikayelerini farklı baskı teknikleri ile kanvas kumaşlara bastılar.


 


11 Mayıs Çarşamba günü başlayan Sanat Konuşmaları (Art Talks) atölyesi Dr. Esra Plumer Bardak tarafından organize edilip öğrenciler sanat tarihi üzerine konuşmalar gerçekleştirdi. 6.Sanat ve Tasarım Haftası’nın 4. Gününde Doç.Dr. Mehmet Adil tarafından düzenlenen Üretim ve Tüketim Zincirinde Biz workshop’u gerçekleşecek.


 


13 Mayıs Cuma günü ise Plastik Sanatlar ve Grafik Bölümü öğrencilerinin eserleri ile gerçekleştirilecek olan Güzel Sanatlar Sergisi ile 6. Sanat ve Tasarım Haftası sona erecek.