MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Kıbrıs’ın Kültürel Mirası Masaya Yatırılıyor

GAÜ’de Kıbrıs’ın Kültürel Mirası Masaya Yatırılıyor

GAÜ 2015-2016 Akademik yılı bahar döneminin ilk mimarlık semineri Roma Sapienza Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz tarafından verilecek.


 


Kültürel yapılar ve sanat


 


“Ä°nşa edilen bütün kültürel yapılar insan ruhunun bir yansımasıdır. Bu aynı zamanda maddi ve maddi olmayan miras ile bağlantılıdır” düşüncesiyle düzenlenecek seminerle ilgili açıklamada bulunan Camiz, “Kültürel Miras, bizim için sadece taşlar ve binalar hakkında değildir. Değerlerin  geçmişten geeceğe  taşınarak bizlere ışık tutabileceğinin farkındayız. Farklı uygarlıkların kavşağı ve zengin kültürel bir mirasın bulunduğu Kıbrıs Adası, bu geçmişe fazlasıyla tanıklık yapmıştır”  dedi.


 


Kültürel mirasın korunması


 


21 Mart 2008 Anlaşması ile Birleşmiş Milletler himayesinde Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumlar arasında Kültürel Miras Teknik Komitesi kurulması, tanıtımın yanısıra adanın zengin ve farklı kültürel mirasının korunmasını da içermekte olduğu, bunun da seminerin başlıca konusu olduğu belirtilen açıkalamada, Arkeologlardan oluşan bir danışma kurulunun destek olacağı çalışmalarda mimarlar, sanat tarihçileri ve her iki toplumdan şehir plancılarının bu komitede yer aldığı belirtilirken, seminerin açılış konuşmasının Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz’in gerçekleştireceği ve 4 konuşmacıyla devam edeceği bildirildi.


 


Konuşmacılar


 


Takis Hadjidemetriou,  Ali Tuncay, Glafkos Constantinides ve Ali Kanlı’nın konuşmacı olarak katılacağı seminer, 19 şubat 2016 tarihinde saat 11.00 13.00 saatleri arasında GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde yapılacak.