MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAU Şirinevler Köy Geliştirme Projesi’nde 2. Etap Sunumu Yapıldı

GAU Şirinevler Köy Geliştirme Projesi’nde 2. Etap Sunumu Yapıldı

Maket çalışmasıyla ilgili olarak bilgi veren GAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı, Doç.Dr. Hossein Sadri, “Bu maket ile topografik özellikleri sayesinde Şirinevler köyünün fiziki altyapı ve çevresini daha iyi inceleme imkanı sağlanmıştır” dedi.


 


Proje GAU Mimarlık Bölümü’nde hazırlandı


 


GAU, Mimarlık bölümü 3. Sınıf tasarım stüdyosunun bu yılki projesini oluşturan Şirinevler köy geliştirme projesi ile ve yapılan bu maket ile aynı zamanda öğrenciler ve köy sakinleri ile daha interaktif bir ortamda çalışma imkanı bulunduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Hossein Sadri “Bu proje perma kültür felsefesine dayanarak çevreyi ve insan yaşamını beraber düşünerek ekolojik bir tasarımı sergiliyor. Proje çerçevesinde interaktif bir şekilde, köy sakinleri, yerel yönetimler bir araya gelerek köyün gelişimi için gerekli olan planları tartışıyorlar. Bu planlar doğayı koruyacak ve çevreyi düşünerek de köyün ekonomik yapısını da düzeltecek şekilde gerçekleşmesi planlanmaktadır. 2. Etap sunumu Aralık ayının son haftasında yine köy sakinleri ile beraber gerçekleşecektir. Projenin son etabı ve final sunumu ise 2016 yılı, Ocak ayının sonunda gerçekleşecektir” dedi.


 


Projenin önemi


 


Şirinevler köyünün baştan aşağı yenileneceği proje Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Girne Kaymakamlığı ve Dikmen Belediyesi işbirliğinde uygulamaya konuyor. Çalışmaya GAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, GAÜ Mimarlık öğrencileri, öğretim üyeleri ve Dr. Silvia Covarino katkısıyla gerçekleştiriliyor.