SAHNE SANATLARI YÜKSEKOKULU (OYUNCULUK)

Muhaceret İşlemleri Hakkında

• 30 Eylül 2020 tarihinde muhacereti biten ve halehazırda adada bulunan öğrencilerimizin önce ders kayıt işlemlerini tamamlayarak 60 gün içerisinde muhacertlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.
  • KKTC İçişleri Bakanlığı Muhaceret dairesinden verilen bilgiye göre 2020-2021 yılı için muhacereti işlemlerinin tamamlanabilmesi için adada bulunmanız gerekmektdir.
  • KKTC sınırları dışında bulunan öğrencilerimiz muhaceret işlemlerini yüz yüze eğitimin yapılması planlanan ilk dönemde   6 aylık olarak yapabileceklerdir.
  • 2019-2020 Muhaceret işlemini tamamlamadan adadan çıkış yapan öğrencilerimiz ise yüz yüze  yapılacak  olan   ilk dönemde  adaya girişlerinde ceza ödemeyeceklerdir. Ancak girişlerinde verilen süre içerisinde işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
  • Şubat ayında adaya giriş yaparak muhaceretini başlatan öğrencilerimiz 6 aylık muhaceret yapabileceklerdir. Gerçekleşecek olan muhaceret işleminde  sağlık raporu 1 yıl geçerli olacağı için bir sonraki muhacereti yeniden  6 aylık yapabilirler.
  • Yeni yapılacak olan muhaceret belgeleri muhaceret işlemlerini tamamlayan öğrencilerimizin mail adreslerine veya telefonlarına  QR kod belgesi olarak gelecektir.