İLETİŞİM FAKÜLTESİ

GAU, İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca Genç TV’de yayınlanan “Güzel Bir Gün” adlı programda önemli açıklamalarda bulundu:

“GAÜ’de sıcak bir ortamımız var”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca Genç TV’de yayınlanan “Güzel Bir Gün” adlı programda İletişim Fakültesi’ni tercih eden gençleri aydınlatıcı bilgiler vererek Sosyal Medya, Halkla İlişkiler ve Tanıtım konularına eğitim verdiklerini söyledi.

“Fakülte bünyesinde; İletişim Fakültesi olarak 2 önlisans, 4 lisans, 2 yüksek lisans ve 1 doktora programımız olmak üzere 4 programımız var. Her programda İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki lisanda eğitim veriyoruz. Önlisans programlarımızdan biri Sosyal Medya, diğer bölüm ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım” diye konuşan Elif Asude Tunca, buna ek olarak 4 tane Lisans Programı bulunduğunu, bunların Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Halkla İlişkiler, Basın Yayın, Radyo TV ve Sinema olduğunu anlattı.

Pratik yapma imkanı sunuyoruz

GAU İletişim Fakültesi olarak, eğitim alan öğrencilerin sektörde çalıştıklarında zorluk çekmemeleri için pratik yapma imkanı sunduklarını da vurgulayan Tunca, “Sıcak bir ortamımız var, öğrencilerimiz takıldıkları zaman hocalarına rahatlıkla sorabiliyorlar. Öğrencilerimize kendilerini geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu yıl ki teması İnsan Hakları ve Çocuk Hakları. Biz de buna paralel olarak “Hayat Çocuklarla Renkli” adlı bir proje oluşturduk ve çocuk hakları temelinde güzel işlere imza atıyoruz. KAÜ ile birlikte projeyi Arabahmet bölgesinde devam ettirerek en önemli nokta olan güveni yakalamış olduk” dedi.

Osman Sınav da ders veriyor

Programda dünyaca ünlü yönetmen Osman Sınav’ın ders veriyor olmasına da değinen Doç.Dr. Elif Asude Tunca “Osman hocamız 1.5 yıldır bizimle birlikte, 15 günde bir geliyor. Son derece mütevazi biri, öğrencilerle olan iletişimi çok güzel. Bu anlamda da öğrencilerimizin alanının önemli isimleriyle çalışıyor olması bizim için çok önemli. Hocamız ve öğrencilerimiz birlikte çok güzel işler çıkartıyorlar. Osman Hocamızın bizimle beraber olmasından çok keyf alıyoruz” dedi. Osman Sınav’ın iyi bir senaryo peşinde olduğunu, öğrencilerden de bu anlamda katkı beklediğini anlatan Tunca “Hatta bir senaryosunu Girne’de yazdı. Biz de merakla beklemekteyiz. İlerisini hep beraber göreceğiz” dedi