Ambalajın Dünü Bugünü Sergisi GAÜ’de Açıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Ambalajın Dünü Bugünü Sergisi GAÜ’de Açıldı

Pazarlama iletişimi, reklam, tasarım, bütünleşik pazarlama, post modern üretim ve tüketici ürün ilişkilerinin farklı bir perspektif ile irdelendiği “Ambalaj Sergisi” Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Redroom Sergi Salonunda açıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, İşletme Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Osman Altay, öğretim görevlileri Emete Toros ve İpek G. Halim tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi 1 hafta boyunca izlenebilecek.

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme bölmü Reklam ve Promosyon Yönetimi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Yaratıcı Reklam Stratejileri dersleri kapsamında düzenlenen teorik ders ve atölye çalışmalarının ürünü olan sergi öğrenciler ve akademisyen İpek G. Halim tarafından hazırlandı.

Bütünleşik Pazarlama İletişimi kapsamında satış noktası aktivitelerin ve ambalaj tasarımlarının öneminin irdelendiği sergide yer alan ürünlerin hazırlnamsında bir çok farklı ülkeden farklı ürünlerin ambalajları incelendi. Ödüllü ambalajların analizleri yapılarak Shimp (2003), Belch (2005), Dotz ve Morton (1990), Bayazıt (2006) ve Roncarelli, Ellicott’un (2010) ambalaj hakkındaki yorumları üzerinden çalışmalar yapılarak markaların ambalaj tasarımları yakından incelendi.

Ambalaj Sergisi ile ilgili akademisyen İpek G. Halim tarafından yapılan açıklamada sergiyi hazırlayan öğrencilerin “VIEW” kelimesini ana kriter olarak kabul edip V: visibility: görüntü, dikkat çekme, I: information: Bilgi, ambalajın ürün ve üretici firma hakkında gerekli bilgiyi okunabilir bir şekilde verebilmesi, E: emotions: duygular, ambalajın istenilen duyguyu çağrıştırabilmesi, hedef kitleyle duygusal bir bağ kurması, ürünün özelliklerini şekli/rengi ile anltabilmesi ve W: workability: uygulanabilirlik, fonksiyonellik, ambalajın ürünü istenilen koşullarda ve sürede koruyabilmesi.alt kriterlerinden yola çıkarak esewrlerini oluşturdukları ifade edildi.

Sergide sadece öğrenci çalışmalarının bulunmadığının da belirtildiği açıklamada ambalajın farklı açılardan irdelendiği vurgulandı. Sergiyi izleyenlerin hem dünyadan farklı ambalaj örneklerini görme imkanı yakalayacakları hem de başarılı ambalajların püf noktaları hakkında bilgi edinebileceklerinin belirtildiği açıklamada ambalajın modern yaşamdaki yeri, tüketici ile olan ilgisi, üreticiye sağladığı imkanlar ve getirdiği zorluklar hakkında bilgi veren ve düşündüren serginin ambalajın hem fonksiyonel hem psikolojik hem de ekonomik boyutuna bakıp post-modern pazarlama hakkında düşünmemize ve bilgilenmemize yardımcı olacağının altı çizildi.