ümer Oral : “Kıbrısın Üniversiteler Ülkesi Olmasında GAÜ’nün Katkısı Çok Büyük”

Haberler

GAÜ'DEN

ümer Oral : “Kıbrısın Üniversiteler Ülkesi Olmasında GAÜ’nün Katkısı Çok Büyük”

Yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinin yankıları sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti eski Maliye bakanı Sümer Oral, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’ü ziyaret ederek Türk yükseköğretim sistemi ve GAÜ’nün atılımları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü gezme fırsatı da bulan Sümer Oral’a ziyaretinde Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner eşlik etti. GAÜ TV’nin sorularını da cevaplayan Türkiye Cumhuriyeti eski Maliye bakanı Sümer Oral önemli açıklamalarda bulundu.
“GAÜ Dünya Üniversiteleri İle Rekabet Edebilen Sayılı Türk Üniversitelerinden”

GAÜ Karmi Kampus ziyaretinde önemli açıklamalar yapan Oral, GAÜ’nün 25. kuruluş yılında dünya yükseköğretimine yön veren açılımları ve başarısının rastlantı olmadığını ifade etti.

Çeyrek asrı geride bırakmanın büyük başarı olduğunu belirten Oral, çağdaş ve kaliteli eğitim veren GAÜ’nün dünya üniversiteleri ile rekabet edebilen sayılı Türk üniversiteler arasında olduğunun altını çizdi. Güçlü öğrenim kadrosu ve geniş teknik imkanları ile öğrencilerine farklı ve üstün fırsatlar sunan GAÜ’nün dünyaya yayılan kampüsleri ve atılımları ile sayılı dünya üniversiteleri arasında olduğunu vurguladı.
“Dünyaya Açılma İle Ülke Tanıtımına Büyük Hizmet Vermekte”

Dünyaya açılma ve dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek projelerin hayata geçirilmesinin ülke tanıtımı açısından önemine dikkat çeken Oral, GAÜ’nün atılımlarının ülke tanıtımına ve ülkeye büyük hizmetler verdiğinin altını çizdi.

GAÜ’nün 25. yılını kutlayarak sözlerine son veren Oral, GAÜ’nün bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek eğitimlerine devam eden öğrencilerin kaliteli üstün eğitim aldıklarını belirterek GAÜ’nün yükseköğretime yön veren bir üniversite olduğunu vurguladı.