SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI AKPINAR, 50. YIL VİZYONUNU GAÜ AİLESİ İLE PAYLAŞTI

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI AKPINAR, 50. YIL VİZYONUNU GAÜ AİLESİ İLE PAYLAŞTI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün 50. Yıl vizyonu ile ilgili; tüm akademik ve idari kadronun katılımı ile toplantı gerçekleşti.


GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından, GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen toplantıya tüm GAÜ ailesi katılım gösterirken, Akpınar, tüm aileye bir olma mesajı verdi. Akpınar, GAÜ’nün 2017-2018 Akademik yılı için ortaya koymuş olduğu “İnovasyon” temasında ki, inovatif düşüncenin ne olması gerektiğini konusunda bilgilendirmede bulunarak, 20 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan Akademik yıl açılışının öncesinde bu toplanıtının büyük önem arz ettiğini belirtti.


GAÜ 2035, yani 50. Kuruluş yılına doğru olan yolculukta sürdürdüğü küresel ve bir dünya üniversitesi olma olgusu içerisinde olduğunu ifade eden Akpınar, en son birleşmiş milletlerin 2015 yılında kurulan ‘Global Compact’ misyonuna bağlı, 193 ülkenin altına imza attığı yaklaşık 12.000 kurumla birlikte hareket eden BM Global Compact üyesi olarak kabul gördüklerini vurguladı. Akpınar konuşmasının devamında ise şunları söyledi;


“BM bünyesinde, artık GAÜ`nün ve ada genelinde tek yükseköğretim kurumu olmamız da büyük bir önem arz etmektedir. Sadece bizler için değil, KKTC geneli için. 2030`a yönelik BM`nin 10 prensibi çerçevesinde dünya liderlerini bir araya getirdiği toplantıya biz de imza attık. T.C`de de şu anda 5 aktif üniversite bu yapının bir parçası olarak bulunmaktadır. Buraya gelirken BM Medeniyetler İttifak Konseyinden de ortak kurumlar arasına girme çağrısı aldık. Bu da tabii o konseye kabul gördükten sonra protokol imzalamak üzere bu çağrıyı almak bizler için çok önemlidir. İlkeler şunlar, insan hakları, çevre, çocuk ve kadın, rüşveti ortadan kaldırmak, fakirliği ortadan kaldırmak ve bu esaslarla oluşan 10 prensibi yürütmek, yardımcı olmak, kendi üniversitemizde, kendi bölgemizde başlayacak ve dünyanın genelinde bir takım proje ve programlarla BM`ye yardımcı olmak ve ortak programlarında fiilen görev almak. Bu şu anda GAÜ`nün en son kabul gördüğü; dünya üzerindeki en üst oluşumlardan bir tanesi“ dedi.


Akpınar, GAÜ’nün 2035 yılı vizyonu çerçevesinde uluslararası yapılanma konusunda ise büyük çalışmalar içerisinde olduğu müjdesini vererek, şuan için özelllikle İngiltere yapılanması üzerinde durduklarını bildirerek şunları söyledi;


“Dulles Universitesi`ni GAÜ Washington D.C olarak yapılandırmaya çalışıyoruz. Moldova`nın gelişim süreci hepinizin gözleri önünde, orada 2 tane üniversitemiz var. Gelişen bir yapı. İngiltere şu anda kendi öğrencilerimize hizmet veriyor ama üçüncü dünya ülkelerine de açmaya başlıyoruz. GAÜ Canterbury kampüsünü de tamamiyle dış dünyaya açmış olacağız. Bu gelişim sürecinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepimizin birikimleri, emeği var. Ama öyle bir noktaya gelinebiliyor ki o noktadan sonra ileriye gitmek ve görebilmek pek mümkün olmuyor. O nedenle ben hepimize başarılar diliyorum şimdiden. 20 Ekim`de gerçekleşecek olan Akademik yıl açılışımıza kadar, sizlerin de o düşüncede kendinizi yapılandırmak ve inovasyon yılında sadece fakültesi bazlı değil, öğrenci düzeyinde yapılanmalar değil; kurumlar düzeyinde adaya yönelik, TC`yi hedefleyecek inovatif düşünceye de kendimizi hazır hale getirelim. Bizlerden beklenen budur. Özellikle idari ve akademik yapımızın bu denli olgunluğa ulaşmasında veya gelişiminde ileriye adım atmasında, yardımcı olduklarını gördüğüm tüm personelimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.