SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Doğa Yürüyüşleri Yoğun Katılım İle Devam Ediyor

GAÜ Doğa Yürüyüşleri Yoğun Katılım İle Devam Ediyor

GAÜ BESYO öğrencileri, 2015-2016 akademik yılı bahar dönemi Doğa Sporları dersi kapsamında almış oldukları teorik eğitimlerinin ardından gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşlerine devam ediyor.


 


Öğrenciler bu hafta, GAÜ kampüsünden başlayıp, St. Hilarion Kalesi zirvesine gerçekleştirdikleri tırmanış ile yaklaşık 750m yüksekliğe, muhteşem bir dik açık ile tırmandı. Öğrenciler 2 mola yaparak  toplam 6 km yürüyüşle zirveye ulaşırken, yürüyüşe 53 kişiyle GAÜ`den  başlayıp hiçbir sorun yaşanmadan kalenin zirvesinde sonandırdı. Önceden belirtlenmiş rota üzerinde gerçekleşen yürüyüş, toplamda 3 saat sürdü. Gerekli ölçümler dersin öğretmeni tarafından GPS üzerinden yapılırken, aynı zamanda tırmanış sırasında da güvenlik faktörü ön planda tutuldu. St Hilarion Kalesi’nde öğrencilere görevli rehber tarafından kalenin tarihçesi ve özellikleri ile ilgili bilgi verildi.


 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yapılan dersin büyük ilgi gördüğü ve her geçen gün kişi sayısının arttığı belirtilerek, diğer fakültelerden katılan ve bu dersi almadıkları halde yürüyüş yapan öğrencilerin de olduğu bildirildi. Yürüyüşe katılan tüm öğrencilerin, sonuna kadar azimle devam ettiği ve hiç yılmadığı ifade edilen açıklamada, aktivitelerin devam edeceği ve bilgi almak isteyen kişilerin GAÜ BESYO’dan  Uzm. Öğretim Görevlisi Birkan Karadeli ile görüşüp bilgi alabileceği söylendi.